Chuckyho nevěsta (1998)

70%
Chucky se rozhodl, že se trochu usadí a najde si pro sebe vhodnou nevěstu.

Chuckyho nevěsta

Bride of Chucky

Kanada, USA, 1998, 89 minut

 

Režie: Ronny Yu

Scénář: Don Mancini

Hrají:

Jennifer Tilly (Tiffany)

Brad Dourif (Chucky)

Katherine Heigl (Jade)

Nick Stabile (Jesse)

 

Nečekal jsem, že by čtvrtý díl ze série „Dětská hra“ mohl být nějaký výjimečný, ale je pravda, že už název mě docela nahlodal. „Chuckyho nevěsta“. To je prostě titul, který něco slibuje. A jak se ukázalo, tentokrát byly sliby naplněny docela vrchovatou měrou. Je to rozhodně to nejlepší v sérii, co bylo po prvním filmu natočeno. První snímek je ale přece jen tak výjimečný, že mu ani tento nešlape na kotníky. Přesto po předchozích dvou slabých dílech, je tohle krok dobrým směrem.

Vyloženě krasavec.

Snímek „Chuckyho nevěsta“ je film, který navazuje na tradici hororu Frankensteinova nevěsta a nedělá s tím nějaké tajnosti. Přímo se v jedné scéně objeví několik záběrů na tento legendární film. Není to ale jen pocta tomuto filmu. Odkazuje se na další hororové kusy, což je pro fanouška hororu samo o sobě příjemné, ale film hlavně získává naprosto nový směr, vydává se novou cestou a popravdě, je zábavnější než kdy dřív.

Už jsem zase princezna! Kde je Shrek?

Tiffany je tak trochu šílená žena, dnes by se asi dalo hovořit o gotičce nebo něčem podobném, ale hlavní je, že chce Chuckyho a udělá všechno proto, aby se chlapec vrátil mezi živé. Holka sice zná nějaké to zaříkávání, ale zručná dvakrát není, a tak sledujeme, jak Chucky mění vzhled díky její jehle a sešívačce. Chucky se dostává opět mezi živé, alespoň mezi živé panenky, má nový, cool drsný vzhled, a do toho je odhodlán si zajistit nevěstu, která bude hodna jeho šílenství.

Nejdřív jednoho jointa...

Don Mancini napsal skutečně výborný scénář, který hodně podstatně posouvá děj někam dál. Scénář, který je zábavný, má zde naprosto ujeté, ale krásné momenty, scénář, který je zároveň akční a nabízí fanouškovi série to, co chce. Jsou zde celkem promyšlené způsoby úmrtí, navíc nechybí ani hrdinové, jimž se dá trochu fandit. Minimálně proto, že jednou z hrdinek je Katherine Heigl, která už sice tenkrát byla otravná, ale nic to nemění na tom, že je to kočka.

A pak rovnou do akce.

Po filmu „Chuckyho nevěsta“ jsem docela zvědavý na to, jak Don Mancini zvládl pátý film, protože ten šestý se rozhodně tolik nepovedl. Nic to nemění na tom, že v téhle sérii je rozhodně pořád co vidět, a není to jen sex dvou panenek a jejich hašteření, i když to je naprosto skvělé koření tohoto kousku. „Chuckyho nevěsta“ mě prostě bavila a oproti druhému a třetímu dílu velmi vyniká.

 

Hodnocení: 70 %

Hororové filmy (slasher, příšery, béčka, vrazi, děti, komedie)


Přidat komentář