Phoenix Forgotten (2017)

20%
Jeden z mnoha found footage, na které raději zapomenu.

Phoenix Forgotten

USA, 2017, 87 minut

 

Režie: Justin Barber

Scénář: Justin Barber a T. S. Nowlin

Hrají:

Florence Hartigan (Sophie)

Luke Spencer Roberts (Josh Bishop)

Chelsea Lopez (Ashley Foster)

Justin Matthews (Mark Abrams)

 

Found footage snímky asi ví, že je nemám moc rád, a tak se mi poslední dobou dostávají docela po druku. Ale na to, jak mě zaujal film „Home Movie“ jich většina nedosáhne, a dalo se čekat, že „Phoenix Forgotten“ bude jen dalším takovým, který kolem mě proplyne a já na něj rád zapomenu. Bohužel found footage, které se zaměřují na mimozemšťany, skutečně většinou nejsou dobré.

 Neuvěříte, co jsem viděla!

Takže, co to tady máme tentokrát? Psal se rok 1997 a nad Phoenixem se objevila nějaká světla. Všem normálním Američanům bylo hned jasné, že to muselo být UFO. Důkaz je konečně na světě. Nejspíš to byla vláda, která také nakonec popřela, že by cokoli mimozemského zaznamenala. Jenže s tímhle se nechtěli smířit tři kamarádi, kteří se vydali p stopě létajícího objektu. A zmizeli.

 Hned se vrátíme.

Posouváme se ale o dvacet let dále a zjišťujeme, spolu se sestrou jednoho ze zmizelých, co se tenkrát vlastně stalo. Snímek má tak podobu mockumentary, kdy jsou zde rozhovory s nadšenci, místními obyvateli, pamětníky. Nic skutečně zajímavého, vše směřuje k tomu, že bude nalezena stará páska z toho, co se kamarádům přihodilo, anebo bude vytvořena páska nová. Obojí je stejně nudné.

 Taková mrtvá krajina.

Já vím, že je strašně levné natáčet snímky, kde vlastně není nic vidět a kde hlavní stopáž zabírají kecy s osobami, které nemají co říct a neumí většinou ani moc hrát, aby to bylo autentické, případně jsou zde scény ve tmě, ke tuplem není nic vidět, nebo scény s rozkomíhanou kamerou, ale bohužel už to tu bylo tolikrát, že to chce silný příběh. Ten filmu „Phoenix Forgotten“ chybí.

 Tahle kamera už asi nebude fungovat.

„Phoenix Forgotten“ je found footage klasického ražení, tedy natočit snímek za co nejmenší cenu a pokusit se na tom alespoň trochu vydělat. Já neříkám, že to nemusí být v některých chvílích zajímavé, ale když dojde k odhalení a následují další scény, zjistíte, že je to prostě ohraná nuda a nic zajímavého na vás nečeká. A pokud se tvůrci nebudou snažit, aby to opravdu zajímavé bylo, bude to vždy stejná nuda.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (mimozemšťani, found footage)


Přidat komentář