Po smrti (2015)

25%
Probudí se po smrti a neví, co dělat.

Po smrti

AfterDeath

Velká Británie, 2015, 88 minut

 

Režie: Gez Medinger a Robin Schmidt

Scénář: Andrew Ellard

Hrají:

Miranda Raison (Robyn)

Sam Keeley (Seb)

Daniella Kertesz (Onie)

Elarica Johnson (Patricia)

 

Co je po smrti? Tohle je otázka, kterou si lidstvo pokládá snad od počátku věků, kdy bylo schopno myslet a jít v myšlenkách dál, za hranice vlastních životů. Také je to otázka – jedna z mnoha – na které jsme doposud nenašli uspokojivou odpověď, protože prostě není jednoduché se smířit s tím, že po smrti není nic. Každému ale ať sedí jeho víra v posmrtný život nebo posmrtné ticho.

 Něco je ve vzduchu.

Tvůrci snímku „Po smrti“ se rozhodli jít takovou trochu hororové fantastickou cestou, kdy jednoduše udělali to, že dali skupinu lidí na jednu hromadu, tedy takový klasický model „Saw“, kdy lidé neví, kde jsou, co zde mají dělat, proč zde jsou. Jedno ale vědí, jsou po smrti. Příliv je vyplavil a všichni se sešli v jedné chatě, kde mají pokračovat ve svém podivném osudu. Jenže ani po smrti není klid.

 Tak tady budeme bydlet.

I když by se mohlo alespoň trochu jevit, že tohle bude zábavné, tak realita je trochu jiná. Je to totiž hodně nudné, a to především proto, že tvůrci vsadili na vnitřní rozbroje mezi jednotlivými postavami, což je trochu problém, protože postavy nejsou dost zajímavé na to, abyste se o nich chtěli dovědět něco více, natožpak sledovat jejich osudy, které jsou kořeněné trochou toho sexu.

 Má takovou jiskru v oku.

Aby to nebylo tak jednoduché, je zde samozřejmě něco, co po mrtvých ještě jde. Když mluvím o mrtvých, tak nečekejte nějaké zombie, tohle jsou prostě normální mladí lidé, akorát se o nich jako o mrtvých mluví. Problémem pak je tedy především onen démon, který je sleduje a který po nich pase. Popravdě, myslím, že vás ani nebude moc zajímat důvod, proč po nich vlastně jde.

 A pak si dáme sex. Někdo s někým...

„Po smrti“ je takový ten klasický snímek, který se vás snaží hned úvodu strhnout na svou stranu tím, že vám nabídne něco tajemného, něco zajímavého, co chcete vyřešit, do čeho chcete proniknout. Bohužel ani ten začátek není už tak originální, není to tak strhující, abyste skutečně dostali něco, co vás alespoň v té první části ohromí. Proto film nemůže udržet vaši pozornost ani ve druhé půli.

 

Hodnocení: 25 %

Hororové filmy (duchové, mysteriózní)


Přidat komentář