Primal Rage (2018)

70%
Je to vlastně jednoduchý film o příšeře v lese, ale ty masky...!

Primal Rage

USA, 2018, 106 minut

 

Režie: Patrick Magee

Scénář: Barrett Patrick Magee a Jay Lee

Hrají:

Casey Gagliardi (Ashley Carr)

Andrew Joseph Montgomery (Maxwell Carr)

Jameson Pazak (Jameson Carr)

Marshal Hilton (BD)

 

Snímek „Primal Rage“ je hororem, na který e nebudete koukat kvůli jeho ději, ale jednoduše proto, jak je natočen. Co se týká děje, je to snímek celkem jednoduchý, který toho nepřináší mnoho. Nejsou zde nečekané zvraty, jsou zde situace, které hodně šustí papírem, někdy jsou přehnané, což se vám může líbit jako lehká forma nadsázky, ale taky vám to může trochu kazit dojem. Třeba hned jako úvodní výsledek kolize na silnici.

Teď se otočit, tak se posere.

Děj se točí kolem toho, že Ashley (Casey Gagliardi) jede vyzvednout svého přítele Maxe (Andrew Joseph Montgomery), jenž byl právě propuštěn z vězení. Není to ale na první pohled nějaký nepříjemný týpek, vypadá jako celkem milý kluk. Sama skutečnost, že se jedná o člověka, který strávil nějakou dobu ve vězení, není moc důležitá, důležitá je cesta z vězení, která se zvrtne.

Jen si kousne.

Dojde k nehodě. I když nehodě. Ashley řídí a někoho srazí. I když srazí... Když se na dotyčného podívají, je jasné, že zranění, která na nahém těle má – skutečně je skoro nahý, rozhodně nemohla být způsobena srážkou, respektive mírným otřením, o auto, k němuž došlo. Ty rány jsou jako od divokého zvířete. Mladý pár má okusit, co se to v temném lese skutečně skrývá.

Tak úplně nenápadná není.

Jak se do lesa dostanou, proč tam uvíznou, to je skutečně spíš úsměvné, ale dostávají se do situace, kdy se snaží přežít. Jsou jen dva, alespoň do chvíle, než narazí na skupinu lovců. V tu chvíli to začíná být docela zajímavé. Hlavně proto, že v lese nejsou jen lovci. Je tu ještě něco jiného. A v tu chvíli se na scénu dostává to, co je na snímku skutečně skvělé. A to jsou trikové scény.

Monstrum se povedlo. A žádné CGI!

Americký horor „Primal Rage“, který měl původně mít v titulu „Primal Rage: The Legend of Oh-Mah“ vyniká naprosto skvělými maskami, kdy opravdu máte pocit, že to gore, které zde je, se odehrává na lidech. A nejsou zde žádné digitální triky. O to je všechno krásnější. A monstrum také vypadá skvěle. Tohle je Big Foot, jak ho chcete vidět. V tomhle směru nelze snímku nic vytknout.

 

Hodnocení: 70 %

 

Hororové filmy (příšery, survival)


Přidat komentář