Pyewacket (2017)

40%
Když vás matka naštve, není nic jednoduššího než ji proklít.

Pyewacket

Kanada, 2017, 90 minut

 

Režie: Adam MacDonald

Scénář: Adam MacDonald

Hrají:

Nicole Muñoz (Leah)

Laurie Holden (Reyes)

Chloe Rose (Janice)

Eric Osborne (Aaron)

 

Vztahy matky s dcerou nejsou vždy úplně dokonalé, ale to platí pro všechny vztahy, ať už je to v rámci rodiny, anebo jsou to vztahy nové, které vznikají mimo rodinu. Přece jen ale ty rodinné vztahy mají svoje specifika, protože se jedná o společenství, které je velmi uzavřené, kde se na sebe jedinci navzájem spoléhají. A pokud komunikace nefunguje, začíná to být celkem problém.

Hezký batoh.

Leah (Nicole Muñoz) má vztah se svou matkou (Laurie Holden) napjatý především proto, že v nedávné době zemřel otec Leah, s čímž se mladá dospívající dívka nedokáže vyrovnat. Když se na ni tak díváte, říkáte si, jaký má asi smysl vychovávat dítě. I když všechno uděláte dobře, stejně nakonec může dojít k tomu, že puberta a nečekané události vztah zničí. A tak dcera matku prokleje.

Co to dělá v lese?

Jasně, není to jen tak, protože matka byla na dceru zlá, ale přece jen nebudete svoje rodiče hned proklínat, pokud nejednáte v afektu. Ale Leah je očividně hodně nakrknutá, a tak nejen, že matku prokleje, ona tak učiní prostřednictvím konkrétního rituálu, který by mělo přivést bytost, jež si říká Pyewacket, což je v podstatě něco jako démon, který se o matku postará. Možná ani Leah nevěřila, že to bude fungovat.

Něco leze ze dřeva.

Je to ale právě Leah, která jako první zaznamená nějakou podivnou aktivitu, která se děje v jejich domě, aktivitu, která by mihla mít paranormální základ, protože matka třeba nic neslyšela. Ale když další noc přijde přespat kamarádka, kterou ráno najdou vyděšenou v autě, je jasné, že vyvolávání bylo podle všeho úspěšné a nebezpečí hrozí nejspíš všem zúčastněným.

Co je s mámou?

Snímek „Pyewacket“ trpí tím, že nedokáže vygradovat v podstatě žádnou scénu, snad kromě té, kde se mezi sebou matka a dcera hádají. Co se týká hororu, je to taková lineární nuda od začátku až do konce, která se dá vydržet, ale nepřinese nic, co by vás dovedlo vytrhnout. Ani ty herecké výkony to nějak extra nezachraňují. Po dokoukání si dlouho děj filmu pamatovat nebudete.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář