Rapture-Palooza (2013)

20%
"Rature-Palooza" je snímek, vedle kterého je série "Scary Movie" neskutečně vtipná. Anny Kendrick je mi líto. Aspoň je pořád kočka.

Rapture-Palooza

USA, 2013, 85 minut

 

Režie: Paul Middleditch

Scénář: Chris Matheson

Hrají:

Anna Kendrick (Lindsey)

John Francis Daley (Ben House)

Craig Robinson (Antikrist)

Thomas Lennon (Pan Murphy)

 

Kdybych si mohl vybrat, s jakou herečkou bych chtěl jít na večeři (a strávit s ní noc samozřejmě), tak bych si vybral Chloë Grace Moretz, až ještě trochu zestárne. Ale Anna Kendrick by byla na druhém, maximálně na třetím místě. Ona má ten obličej, na který vás baví se dívat, protože je krásný. Je to hollywoodský prototyp princezny, ale já jsem rád, že z téhle role někdy vypadne a ukáže, že v sobě skutečně něco má, tím něčím myslím herecký talent.

Šťastná rodinka.

„Rapture-Palooza“ rozhodně není film, v němž by mohla nějaké herecké kvality prokazovat. V současné době je ve světě velký boom apokalyptických a postapokalyptických snímků, a v Hollywoodu se líbí, když se to vezme trochu jinak. Trochu jinak znamená, že se z toho udělá komedie. Nebo tedy něco, co má základní prvky komedie, nebo skoro až parodie. „Rapture-Palooza“ stojí na tom, že bere apokalypsu jako celkem obyčejnou událost. Důležitý je tedy kontrast mezi katastrofickým děním a ležérním chováním postav.

Sluší jí to.

Ve snímku však nejde o apokalypsu jako takovou, ta je úvodem k tomu hlavnímu, co nám chce tenhle nablblý snímek vyprávět... říct... sdělit... no prostě co zobrazuje. Je totiž o tom, jak se ďábel sám (Craig Robinson), antikrist, zamiluje do jedné celkem obyčejné dívky (Anna Kendrick). Svou lásku jí chce dát najevo tím, že mluví jako naprosté hovado a chová se jako kretén. Přesně ten typ člověka, kterého máte právo nesnášet.

No jo, tak se mi líbí, a co?

Antikrist je týpek, který vám říká, že si máte vybělit řitní otvor, nechat si to dělat celé líbánky do pusy, protože takhle to prostě má být. Neskutečně debilní je to ale hlavně v tom smyslu, že tyhle vtipy jsou jenom ubohé kecy, které nemají pro příběh jakýkoli význam. Co je ještě mnohem horší, nejsou ani trochu vtipné. Tragická snaha ukázat, že hororová komedie je vlastně o tom, že stačí vzít postavu antikrista a dělat s ní vulgární... no asi narážky, protože vtipy to nejsou.

To je ale skupina...

Pak ale ještě přijde na řadu bůh, a to už je všechno úplně špatně. Bůh je totiž podle všeho protivný Asiat, který má v plánu udělat se světem jeden velký konec. S antikristem si to rozdají (tím myslím, že se porvou) u bazénu a všechno dobře dopadne. No, buďme rádi za to, že některé filmy kolem nás proletí. Tohle je prostě šílená hloupost. Nedívejte se na to. Vizuálně to vypadá dobře, ale není zde jediný vtipný moment.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (satan, komedie)


Přidat komentář