Recovery (2016)

40%
Mysleli si, že se jim jen ztratila kamarádka.

Recovery

USA, 2016, 82 minut

 

Režie: Darrell Wheat

Scénář: Kyle Arrington a Darrell Wheat

Hrají:

Rachel DiPillo (Kim)

Kirby Bliss Blanton (Jessie)

Samuel Larsen (Logan)

James Landry Hébert (Edward)

 

Snímek „Recovery“ je takovým klasickým nezávislým hororem, kde se tvůrci snaží natočit hororový film, mají k tomu docela i trochu talent, ale stejně z toho vyleze snímek, který dovede zaujmout jen nadšence a k nikomu jinému se ani moc nedostane. Ale proč ne, o tom hororová scéna také je – je určena těm, koho horor skutečně zajímá, ti ostatní si k ní možná najdou cestu a tyhle zapadlé filmy objeví.

Zatím s kamarády.

Americký film „Recovery“ není vyloženě špatný, dokonce je vidět, že i když jsou zde herci neherci, tak jsou jejich výkony snesitelné. Ale s dokoukáním filmu jsem si tak nějak říkal, že to bylo celkem snesitelné, ale nebudu si z toho nic moc pamatovat a rozhodně to nebude jeden ze zážitků, které mi proběhnou před očima na smrtelné posteli. Prostě takový hororový standard.

Kdo nosí šátek? A co dělá?

Jako standard by si to mohlo sáhnout alespoň na průměrné hodnocení, ale to v tomhle případě neplatí, protože mi přišlo, že tu je až moc hluchých míst, a také se mi zdálo, že na to, jaké téma bylo zvoleno, není snímek tak drsný, jak by mohl být. Jasně, proč to nepojmout méně explicitně, ale tady si to skoro říkalo o větší explicitnost. A je škoda, že tu chybí, protože by snímek trochu pozvedla. Trikově je spíš takový jednodušší.

Jen si tak lehnout.

Jednodušší je i příběh filmu „Recovery“, který se zaměřuje na skupinu přátel, kdy jedna z mladých žen zmizí i s telefonem jiné. Jenže vzhledem k tomu, že v mobilním telefonu je zabudováno sledovací zařízení, nebo prostě je možné telefon přes aplikaci dohledat, tak je možné dívku najít. A mladí lidé zjišťují, že možná měli kamarádku nechat být jejímu osudu, protože ani na ně nečeká nic pěkného.

Na počítači je hodně zajímavého.

„Recovery“ je snímek, který vás neurazí je to snímek, který je tak trochu obyčejný a nejspíš ve vás mnoho hororových pocitů nevzbudí. Ale nemá úplně hluchý potenciál, má postavy, které jsou relativně dobré, záporák je zapamatovatelný, o tom žádná, a přitom je jeho vzezření na první pohled jednoduché. V tomhle směru ve filmu „Recovery“ jednoduchost funguje. A třeba si vás získá.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (survival, vrazi)


Přidat komentář