Robotická válka (1988)

40%
Levný italský predátor.

Robotická válka

Robowar - Robot da guerra

Itálie, 1988, 92 minut

 

Režie: Bruno Mattei

Scénář: Rossella Drudi, Claudio Fragasso

Hrají: Reb Brown, Catherine Hickland, Massimo Vanni

 

Pokud byste chtěli vidět italskou verzi predátora, pusťte si právě snímek „Robotická válka“. „Predátor“ pro něj nebyl jen inspirací, Bruno Mattei se jednoduše pokusil natočit jeho velmi levnou verzi. A povedlo se mu to. Je to velmi levná verze „Predátora“ bez toho, aby se tam predátor objevil. Mattei totiž žádného predátora nepotřebuje, když má na své straně robota. Nebo si to myslel...

A sakra.

Italský snímek „Robotická válka“ si vskutku na nic nehraje. Jedná se o film, který je béčkem, chce být kopií filmu „Predátor“ a chce být špatný. No a přesně takový je. Pokud ale vyhledáváte snímky, které skutečně nebudou nijak vynikat, budete se jednat o snímky jednoduché a pokoukání, tak je zase „Robotická válka“ tou pravou volbou, protože myslet u ní nemusíte.

Dream team.

Jak to začíná? No jak byste asi čekali? Samozřejmě že tak, že se skupina žoldáků dostává do džungle na misi, která na první pohled vypadá jakože úplně v pohodě. Jenže pak se to nějak celé zašmodrchá a všichni musí bojovat o život, a to až do té míry, že se dá velmi předpokládat, že rozhodně ne všichni budou na konci ještě schopní bojovat. Nebudou, protože budou mrtví.

Skoro jako Arnold.

Žoldáci s sebou musejí vzít do džungle chlapíka, který si je najal. Majorovi Blackovi (Reb Brown) se tohle zrovna moc nelíbí, ale tak peníze jsou peníze, co má dělat, že jo? Je jasné, že Mascher (Mel Davidson) není zrovna z těch lidí, kteří by vyložili karty hned na stůl. Ne, tohle je ten týpek, který něco skrývá. V tomhle případě něco tak nebezpečného, že by to všechny mohlo stát život.

A zase ten robot.

Italské hororové sci-fi – protože tak by se snímek dal určitě označit – „Robotická válka“, patří k takovým těm produktům jimž prostě nejde o nic jiného než navázat na něco, co bylo úspěšné. A dělá to klasicky – špatně. Na druhou stranu kanály jako SyFy nebo Asylum to také dělají, ale nedaří se jim to s takovým úspěchem. Je to béčko, je to špatné béčko, ale je koukatelné.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (survival)


Přidat komentář