Sacrament (2014)

20%
Na kulty fanatiků je prostě třeba si dát pozor.

Sacrament

USA, 2014, 105 minut

 

Režie: Shawn Ewert

Scénář: Shawn Ewert, Jeff Hamielec, Amanda Rebholz, Joshua Riggs a Donna White

Hrají:

Avery Pfeiffer (Blake Mills)

Troy Ford (Lee Singer)

Brittany Badali (Jennifer Paggitt)

Amanda Rebholz (Lorri Ames)

 Paní vypadá utrápeně.

„Sacrament“ je filmem, který se hodně podobá snímku „Svatyně zla“, která se mimochodem v originále jmenuje „The Sacrament“ a byla natočena o rok dříve – a přece jen si vydobyla trochu větší úspěch, než tenhle novější snímek, který se bohužel nemůže pyšnit ničím, co by ho nějak povyšovalo nad jiné hororové i nehororové filmy, a to i s podobným tematickým zaměřením.

 Tak je obrázek trochu divný, no...

Pravda, přece jen by se mohlo říct, že tu je něco, co je relativně dobré, a to je gore, na kterémsi tvůrci dali trochu záležet a vy budete mít pocit, že to je vlastně to jediné, proč byl film natočen a rozhodně vám to nebude stačit jako něco, co by film povýšilo na nějakou vyšší úroveň. Tohle je prostě celkově nuda a žádné násilnosti to nezachrání. A už vůbec to nezachrání herci.

 Když ho miluješ, není co řešit.

Začátek tohohle filmu už je jak přes kopírák a najdete ho ve většině nízkorozpočtové a amatérské (nejen) americké produkce. Skupina mladých lidí (nemusí být až tak mladí) se vydává na pařbu někam na americký venkov. Teď si rovnou vybrali oblast tzv. Biblického pásu, tedy amerických států, kde jsou velmi silně věřící lidé. A do toho je ještě překvapí bouře.

 Barevně zajímavé.

Horor „Sacrament“ je film, který jednoduše zapadne, a nemyslím si, že se dostane k velkému množství hororových fanoušků. Nikomu jinému si určený není. Jako kritika fanatismu to moc nefunguje, protože ten fanatismus zde slouží jen tomu, aby to bylo opravdu násilné. A to je všechno. Ten film chce asi být hororovou zábavou, ale ani na tu popravdě moc nedošlo. Prostě hororové dno.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (vrazi)


Přidat komentář