Satan's Slave (1976)

60%
Poměrně dobrý satanský horor.

Satan's Slave

Velká Británie, 1976, 86 minut

 

Režie: Norman J. Warren

Scénář: David McGillivray

Hrají:

Michael Gough (Alexander Yorke)

Martin Potter (Stephen Yorke)

Candace Glendenning (Catherine Yorke)

Barbara Kellerman (Frances)

 

Britský snímek „Satan’s Slave“ je takový nenápadný horor. Člověk o něm moc neslyšel, nemluví se o něm jako o něčem, co by bylo v rámci žánru přelomové, ale když se na to kouknete, uvědomíte si, že tohle vůbec není špatný satanský horor, a to i přesto, že nepřináší nijak zásadní myšlenku. Je ale velmi dobře natočený a v rámci možností má i povedený scénář.

Bude se obětovat?

Hlavní postavou hororu „Satan’s Slave“ je Catherine Yorke (Candace Gelndenning), která se musí smířit se skutečností, že teď bude žít u svého strýce (Michael Gough) a bratrance (Martin Potter), protože její rodiče zrovna zemřeli. Trochu bizarní je skutečnost, že rodiče zemřeli na cestě za strýcem, a to ve zvláštní dopravní nehodě, jejíž průběh až tak tragický konec nepředpokládal.

Vypadá to tak!

Došlo vlastně k tomu, že se auto nabouralo těsně před domem strýce Alexandera, a zrovna, když se Catherine rozeběhla do domu pro pomoc, automobil za ní vybuchl. Matka a otec byli uvnitř. Už se jim nedalo pomoct. A tak si musí Catherine zvyknout na nový život a zjistit, že se strýcem není všechno úplně v pořádku a že její noční můra nejspíš ještě zdaleka neskončila.

A už je tady krasavec!

Vzhledem k tomu, že se v názvu snímku „Satan’s Slave“ objevuje pán pekla, je asi celkem jasné, že to bude satanský horor. A také je jasné, k čemu bude strýc Alexander inklinovat ve svém volném čase. Nutno ale podotknout, že film nejsou jen rituály na nahých slečnách – i když ani ty naštěstí nechybí – ale je to i docela dobrá vyvražďovačka, která je dobře provedena.

Až se jí z toho podlily oči krví.

Britský snímek „Satan’s Slave“ je hezkou ukázkou satanského hororu, která nepřináší nic výrazně nového, ale má to, co chcete v podobném hororu mít – nevinné dívky, nebezpečné starce a nakonec i velmi dobré krvavé scény, kdy probodnutí nožem skrz ústa je tu velmi dobře zabráno. Z mého pohledu se jedná o film, který naplno splnil moje očekávání, a to i přesto, že originality moc nepobral.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (satan)


Přidat komentář