Satanic Panic (2019)

40%
Trocha té hororové satanské komedie.

Satanic Panic

USA, 2019, 85 minut

 

Režie: Chelsea Stardust

Scénář: Ted Geoghegan a Grady Hendrix

Hrají:

Rebecca Romijn (Danica Ross)

Arden Myrin (Gypsy Neumieir)

Hayley Griffith (Samantha 'Sam' Craft)

Ruby Modine (Judi Ross)

 

Sam, to jako Samantha Craft (Hayley Griffith) nastoupila do nové práce. Není z ní nějak odvázaní, je to přece jen doručování pizzy, nemluvě o tom, že ostatní poslíčkové jí nechávají jen takové zákazníky, kteří se s nějakým spropitným rozhodně neobtěžují. Takže je docela ráda, když se jí konečně poštěstí rozvážka do čtvrti, kde jsou samí pracháči. Tam už to vypadá ne lepší kšeft.

Pěkná kněžka.

Jenže ani s touhle čtvrtí to není zrovna moc pozitivní, protože i když tu jsou pracháči také tu jsou jiné aspekty, které dokážou zásadně zkomplikovat i tak relativně jednoduchou věc, jako je dovážka pizzy. Ten problém nastává hlavně v případě, kdy jsou místní trochu satanisticky založení a zrovna pořádají sabat, protože chtějí svému pánovi obětovat pannu, aby si ho pořádně naklonili.

Červená jí sluší.

Jenže místní satanisti mají jeden problém – nemají pannu. A jelikož je potřeba rituál provést ještě tu noc, ta potřeba nějakou pannu sehnat, je docela akutní. Naštěstí je na cestě Sam. Člověk by to neřekl, ale i v jejím věku je ještě panna. Celkem jasně má zaděláno na problémy, protože tahle skupina zbohatlíků si půjde za svým a půjde – celkem logicky – klidně i přes mrtvoly.

Asi kult.

Jak je trochu patrné i z popisu samotného děje, je snímek „Satanic Panic“ komedií. Ono je tohle zřejmé už i z titulků, kdy hudební doprovod tak nějak naznačuje, že tohle nebude vyloženě temný horor. A skutečně je celá podívaná odlehčená, i když se snímku musí nechat, že sem tam se nějaký hororová scéna objeví. Hororová v tomto případě rozuměj krvavá, protože vyloženě něco strašidelného nebo děsivého zde není.

Nebezpečný kult.

Americký snímek „Satanic Panic“ je takovou oddechovkou, která ale nemusí moc zaujmout. Jsem si jistý, že část publika, především ta mužská, ale ne nutně, by spíše doufala, kdyby zde bylo více nahoty, což docela chápu. Jsou zde ženy, na které se moc hezky kouká. Ale aspoň jsou některé v té krásně červené, což je rozhodně barva tohoto filmu. Z paměti se snímek ale celkem snadno vypaří.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (satan, komedie)


Přidat komentář