Scarecrows (2017)

40%
Aneb jak se vyrábí strašáci do zelí.

Scarecrows

Kanada, 2017, 80 minut

 

Režie: Stuart Stone

Scénář: Adam Rodness, Stuart Stone

Hrají: Hannah Gordon, Mike Taylor, Umed Amin

 

Kanadský snímek „Scarecrows“ nedovede vůbec ničím překvapit, což je asi jeho největší problém. Je to neoriginální film s neoriginálním pojetím, jede na jistotu a nikam nezabočuje. Je to vlastně jedno velké klišé, pokud se survivalu týká, ale není to zase natočené až tak špatně, abyste snímek hned úplně odsoudili. Jedno zkouknutí asi úplně klidně zvládnete i bez újmy.

Jeden strašák.

Máme zde čtveřici mladých lidí, kteří se vydají do přírody, koupou se v jezeře, klidně dýchají čerstvý vzduch a tak. Prostě všechno, co se v době, kdy jsem snímek viděl, tedy na jaře 2020, tak nějak v klidu nedalo. Jenže pak se to trochu zvrtne, tedy ne proto, že se oddávají jemným sexuálním hrátkám ve vodě, ale proto, že záhy zjišťují, že jejich auto zmizelo. Bylo ukradeno? Ale kým? Vždyť jsou skoro v pustině...

Druhý strašák.

Jenže to až tak pusté není. Nedaleko je farma, kde žije jeden farmář, který vypadá jako úchyl, co si podává měšťáky k večeři. Co mladí udělají? Samozřejmě je nenapadne nic lepšího než hledat u tohohle divného farmáře pomoc. Musí se k němu ale dostat přes ostnatý drát, což také samo o sobě není vůbec divné. A v tu chvíli už se to začíná hodně srát, protože jeden z mladíků si na drátu roztrhne koule... nebo možná jenom nohu.

Třetí strašák.

Farmář je od prvního pohledu magor, od druhého je to magor ještě o něco větší. Prostě týpek, co rád zašívá lidem hubu a pak je pověsí na klacek, aby dělali strašáky do zelí. Takže celou dobu jde vlastně jen o to, jestli se čtveřici, nebo alespoň někomu z nich, podaří tomuhle farmáři uniknout, či nikoli. Jak říkám, originality tam není ani za mák, ale koukatelné to rozhodně je.

Čtvrtý strašák.

Kanadský horor „Scarecrows“ je filmem pro nenáročné, kterým nevadí, že se některá témata v hororu opakují a jsou podána způsobem, který se jeví nepříliš novátorský. Ne, ve filmu Scarecrows“ nic nového skutečně není, ale dění je podáno způsobem, že vás to prostě může bavit. Takové fajn béčko, které v sobě sice nemá žádnou originalitu, ale to, co předvádí, předvádí snesitelně.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (slasher, survival, vrazi)


Přidat komentář