School Spirits (2017)

40%
Takový lehký horůrek pro náctileté.

School Spirits

USA, 2017, 88 minut

 

Režie: Allison Eckert

Scénář: Christopher Babers, Terrance Hines, Caitlin Kleppinger, Christina Kleppinger  

Hrají: Alysia Reiner, Audrey Whitby, Piper Curda

 

V první řadě je potřeba si uvědomit, že snímek „School Spirits“ je snímek pro děti a mládež. Asi bych se nebál tam ty děti ponechat, protože tady opravdu nenajdete moc, co by mělo děti vyděsit. Snad jen sem tam nějaký ten nepříjemný zvuk, který asi trochu překvapí. Když s tímhle budete počítat, asi pro vás film „School Spirits“ bude i trochu stravitelnější. Ale ne nutně.

Budeme se bát?

Tenhle americký, spíše akční film, jede ne vlně hororů pro mladistvé, které jsou spojené především s filmy jako „Husí kůže“. Ty jsou docela povedené, jen musíte počítat s tím, že to bude takové ňuňu. Z pohledu hororu je to bezzubé a v konečném důsledku se jedná spíše o fantasy s lehce temnějšími podtóny, než o skutečný horor. Však proto je to primárně určeno pro mladistvé.

No, nevím nevím.

Hlavní postavou filmu „School Spirits“ je Zoey Slade (Tiffany Alvord), která se právě přestěhovala do nového města, což znamená ještě jedno – nová škola. Žije sama s otcem, takže je celkem jasné, že to nebude mít v život jednoduché, ještě když ji k tomu začala trápit puberta. Navíc se hned zamiluje do upíra... Ne, moment, takhle vlastně začíná jiný film. Ale do té chvíle s upírem je to stejné.

Ale holky mají pro strach uděláno.

Zoey nevidí žádné upíry, to zase ne, ale vidí duchy. Tedy nejprve si myslí, že má halušky, že asi trochu blbne z toho, jak je pro ni teď všechno náročné, ale naštěstí si docela rychle najde kamarádky a zjistí, že jí nejeblo, ale že tu duchové skutečně jsou. A jak se záhy ukáže, nejsou to jen dobrosrdeční duchové, kteří se jí zjevili jako první, ale jsou zde i ti zlí, s nimiž je třeba něco udělat.

A tady celý plakát.

Americký film „School Spirits“ je hororem pro mladé a nebojím se říct, že pro hodně mladé diváky, protože tu opravdu chybí scény, které by měly pořádně hororový charakter. Takže spíš jde o to, že děti před sebou mají problém, který je paranormálního charakteru, dospělým nic neřeknou a je na nic, aby to zvládli sami. Nebudu prozrazovat, jak to dopadne, ale neočekávané to není.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář