Scream and Scream Again (1970)

60%
Price, Cushing, Lee. To je trojice, která se musí pohromadě vidět.

Scream and Scream Again

Velká Británie, 1970, 95 minut

 

Režie: Gordon Hessler

Scénář: Christopher Wicking podle románu Petera Saxona

Hrají:

Vincent Price (Dr. Browning)

Christopher Lee (Fremont)

Peter Cushing (Major Heinrich Benedek)

Judy Huxtable (Sylvia)

 

Spojení Vincenta Price, Christophera Leeho a Petera Cushinga v jednom filmu se zdá skoro neskutečné. Po pravdě je tohle pro mě splněný sen, protože to jsou tři herecké legendy, které bych spolu strašně rád viděl. Když se mi to ale poštěstilo, zjistil jsem, že tvůrci prostě nevěděli, jak s takovou možností naložit, a natočili snímek, který rozhodně nedostál potenciálu těchto tří skvělých herců.

 Vincenta Price byste jako chirurga nechtěli.

V Londýně se dějí zlé věci. Je zde neznámý šílenec, který se snaží získat krev svých obětí, což vede k tomu, že se sem tam najde nějaká ta mrtvola. Je potřeba zjistit, kdo za tím stojí a o co mu asi jde. Jednotlivá vodítka ale vedou k tomu, že zjištění nebude příliš hezká. Ale je potřeba se s vrahem vypořádat a je potřeba zjistit, proč ten chlap ze začátku postupně přichází o nohy!

 I takhle můžete dopadnout.

Problém filmu je – ono je těch problémů tedy víc, ale začneme postupně – že se tváří jako komedie, ale ve skutečnosti není vtipný. Je to trochu sci-fi, opravdu jen lehce horor a pak něco, co by asi bylo možné nazvat mírně absurdním dramatem o jednom šíleném vědci.  Neschopnost udělat dobrou humornou, ale i dramatickou scénu, bohužel vede k tomu, že ten film nemusí bavit.

 Peter Cushing nechybí.

Větším problémem je ale zmiňovaná skutečnost, že trojice legendárních herců zde nemá dost prostoru. Tedy, on má dost prostoru Vincent Price. Christopher Lee je zde jen na ozdobu, i když si finále dovede mistrně ukrást pro sebe. Co se týká Petera Cushinga, tak to je zklamání asi největší, jeho postava je tu v podstatě zbytečná. Strašná škoda, protože takhle jsem si film s tímhle triem nepředstavoval.

 A přišel i Christopher Lee.

I když se snímek „Scream and Scream Again“ úplně nepovedl a nedovedl využít potenciál, který na začátku měl, nedávám mu vyloženě špatné hodnocení. Zaprvé proto, že trojice Price-Lee-Cushing se prostě musí vidět spolu, zadruhé proto, že příběh není stupidní, je docela příjemně divný, jen není v konečném důsledku úplně dobře zvládnutý. Film mě zklamal, ale vyloženě blbý není.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (vědci, vrazi)


Přidat komentář