Sežrána zaživa (1980)

40%
Těch sežraných zaživa možná bude i víc.

Sežrána zaživa

Mangiati vivi!

Itálie, 1980, 92 minut

 

Režie: Umberto Lenzi

Scénář: Umberto Lenzi

Hrají:

Robert Kerman (Mark Butler)

Janet Agren (Sheila Morris)

Ivan Rassimov (Jonas Melvin)

Paola Senatore (Diana)

 

A další snímek o tom, jak se bílý muž a bílá žena – těch žen spíše více, protože tvůrci chtějí, aby to bylo sexy – dostali do kontaktu s kmenem kdesi v divočině, kmenem, který má velmi zajímavé chutě, jež jsou spojené s lidským masem. A vůbec jim nevadí, když ho budou jíst syrové. Takové suši po kanibalsku. Bez řasy, bez rýže, bez wasabi, zato pořádně čerstvé a hlavně krvavé.

Teď se tvářit trochu retardovaně.

Několik lidí kdesi zmizelo. Policie je celkem bezradná, když se jí ale do rukou najednou dostane video, které ukazuje něco, co většinou vidět nechcete. Tedy pokud nechcete koukat na to, jak je váš příbuzný napichovaný na háky. A tohle se stane právě hlavní hrdince filmu, protože zmizelou je její sestra a podle toho, co video ukazuje, nejspíš zmizela někomu v žaludku.

Kams to spadla?

Hlavní postava filmu se jmenuje Sheila (Janet Agren) a samozřejmě, že se rozhodne s partou vydat na Novou Guineu, kde podle všeho došlo k temnému krvavému rituálu, jenž byl na videu prezentován. Jako kdyby kanibalové nemohli být někde jinde než zrovna na Nové Guinei. Ale dobře, prostředí je celkem jedno, stejně se nenatáčelo na Nové Guinei, ale na Srí Lance.

Kam to asi zasune?

Sheila se dostane do kontaktu s domorodci, což je super, poznává jejich život, ale nakonec na vlastní kůži zjišťuje, že místní rituály jsou skutečně krvavé. Ještě před tím ale sledujeme, jak se zabíjejí zvířata, což je sice fajn vidět, ale měl jsem pocit, že tohle bylo natočeno jen pro film, a to už tak fajn není. Prostě to nemělo dokumentární charakter, ale klasicky rádoby šokující.

Nahota nechybí, trochu překvapí, že je silikonová.

Snímek „Sežrána zaživa“ nepřinese v rámci kanibalského filmu nic nového. Jako kdyby se kolem roku 1980 natočilo tolik kanibalských filmů jen proto, že si víc tvůrců řeklo jeden nápad a každý ho šel natočit s tím že se navzájem skoro trefili do toho, o čem to bude. Nudné, opakující se scény, nahota, která je příšerná – domorodkyně s umělými prsy je tragédie – a do toho gore, které funguje jen u zvířat, jež bohužel umírají doopravdy.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (mučení, vrazi)


Přidat komentář