Sharkansas Women's Prison Massacre (2015)

50%
Arkansas, do toho žralok v hlíně a velká prsa.

Sharkansas Women's Prison Massacre

USA, 2015, 84 minut

 

Režie: Jim Wynorski

Scénář: William Dever, Corey Landis a Jim Wynorski

Hrají:

Dominique Swain (Honey)

Traci Lords (Kendra Patterson)

Christine Nguyen (Michelle Alika)

Cindy Lucas (Anita Conners)

 

Jim Wynorski rozhodně nepatří k režisérům, kteří by se ve světě filmu etablovali jako ti, kdo jsou skutečně na vrcholu, kdo točí skvělé filmy. Naopak, etabloval se jako tvůrce, který se zaměřuje na béčkové filmy, a to béčko toho nejhrubšího zrna, kdy se moc nesnaží o kvalitu, ale spíše o kvantitu toho, co natáčí. Většinou mu ale jde o jeden základní prvek – snaží se někoho pobavit.

 Ty triky!

Pravda, v mnoha případech je to jen takovým způsobem, kdy skutečně pobaví jen sebe a případně i své kolegy, s nimiž film natáčel, ale u snímku „Sharkansas Women's Prison Massacre“, což je sám o sobě dost šílený název, jsem si říkal, že to místy skutečně zábava je a že to je – i přes nízký rozpočet – natočeno docela dobře, tedy minimálně ve smyslu kvality obrazu. Třeba triková kvalita, to už je něco jiného.

 Zvláštní paryba.

Snímek „Sharkansas Women's Prison Massacre“ v první řadě vypráví o tom, že zde máme ženskou věznici, která je na výjezdu. Nejspíš se jedná o nějaké práce v terénu, ale je to celkem jedno, protože jde hlavně o to, aby se zde ženy promenádovaly v upnutých tričkách, která jsou zaplněná jejich poprsím. Kromě nich je ale v bažinách ještě něco, co po nich jde. Jasně, je to obrovský žralok, jak název naznačuje.

 Že by bez triků?

Ten žralok je hodně specifický, protože mu stačí malá hladina místních bažin, ale mimoto má ještě na svém těle rohovité výrůstky, takže vypadá hodně cool, což je také jediný smysl. No a kromě schopnosti plavat ve sladké vodě umí tenhle žralok tak nějak plout i hlínou. Prostě je hodně těžké se mu vyhnout a „hrdinové“ tohoto filmu se musejí mít hodně na pozoru, aby se udrželi naživu.

 Asi trochu silikonu.

Jim Wynorski natočil béčkový film, který je špatný, ale je vidět, že je natočen někým, kdo tyhle filmy umí točit a chce divákovi nabídnout přesně to, co divák od jeho filmů očekává. Najdete zde prsaté ženy, monstrum, které je pořádně ujeté, jednoduchý příběh, který je klišovitý, ale nechybí, což je dobře, a nakonec i trochu té zábavy, která vytahuje snímek na ten průměr. Já jsem se nenudil.

 

Hodnocení: 50 %

Hororové filmy (béčka, zvířata)


Přidat komentář