Sharknado 5: Global Swarming (2017)

80%
Za mě prostě jedna z nejlepších filmových sérií posledních let!

Sharknado 5: Global Swarming

USA, 2017, 90 minut

 

Režie: Anthony C. Ferrante

Scénář: Thunder Levin a Scotty Mullen

Hrají:

Ian Ziering (Fin)

Tara Reid (April)

Cassandra Scerbo (Nova)

Billy Barratt (Gil)

 

Myslel jsem si, že popáté už mě to nebude tolik bavit, ale „Sharknado 5: Global Swarming“ mi zase předvedlo, že tahle série je tak krásně šílená, že prostě stojí za to, aby se točil další a další díl, protože mě to pokaždé bude bavit. A pokaždé se přijde s nějakými cool scénami, které mě dostanou. I tentokrát se to povedlo, navíc ve spojení s některými zajímavými hereckými tvářemi.

 Londýn je v ohrožení.

Jak název filmu „Sharknado 5: Global Swarming“ napovídá, tentokrát se bude jednat o skutečně globální problém, který bude stravovat celou Zemi. A tak se spolu s oblíbenými postavami, kdy nechybí Fin, April ani Nova podíváme nejen do Spojených států amerických, ale také do Velké Británie, Austrálie, ale třeba i Bulharska, alespoň podle toho, kde se snímek natáčel.

 To je správnej tým!

Pro mě už je „Sharknado“ povedená a funkční značka a jen čekám, kam až dovedou tvůrci zajít. To, co vás čeká na konci filmu, to už se zdá opravdu šílené, ale v rámci značky to funguje. Navíc je zde sakra slibný prostor pro šestý díl, který by mohl mít jednu hodně cool postavu. Ale to nechám na vás, abyste to sami objevili. Pro pátý díl si můžete užít Olivii Newton-John, kterou jsem já osobně dlouho nikde neviděl.

 Už zvládají i lítat?

Film obsahuje skutečně cool scény jako třeba držení helikoptéry, vytvoření vlastního tornáda, jízda na žralokovi po schodech. Tohle jsou ty úchylnosti, kvůli kterým sérii miluji, a to ani nemluvím o hláškách, které ve filmu fungují a postavy je pronášejí s takovou samozřejmostí, že je to paráda. Usmíval jsem se dlouho a šílené finále mě opět dostalo. Tohle je tak ujeté, že je to krásné.

 Jízda na žralokovi se neomrzí.

Ti, co se dívají na „Sharknado 5: Global Swarming“ se k filmu dostali nejspíš náhodou, anebo proto, že si sérii zamilovali. Moc jiných možností není, protože pokud se vám nelíbil první film, dál jste asi už nepokračovali. Já jsem si sérii zamiloval a budu nedočkavě vyčkávat šestý díl, který určitě bude taky krásně šílený a kde se snad zase vrátí všechny postavy, které jsem si oblíbil.

 

Hodnocení: 80 %

Hororové filmy (béčka, zvířata, komedie)


Přidat komentář