Sharktopus vs. Pteracuda (2014)

20%
Když už obyčejná zvířata nestačí.

Sharktopus vs. Pteracuda

USA, 2014, 84 minut

 

Režie: Kevin O'Neill

Scénář: Matt Yamashita

Hrají:

Robert Carradine (Dr. Rico Symes)

Mario Ceara (Kameraman)

Akari Endo (Veronica Vegas)

Tony Evangelista (Rick Hoffman)

 

„Sharktopus vs. Pteracuda“ zní docela dobře, a když už máte ve filmu takhle skvělé ujeté potvory, možná by to chtělo i něco trochu víc tomu dát. Třeba jako v sérii „Sharknado“, kterou se pořád ještě bavím. Jenže tvůrci filmu „Sharktopus vs. Pteracuda“ se rozhodli, že tohle spojení bude fungovat samo o sobě a že není nutné nic moc dalšího do filmu vkládat. Škoda.

 To je dvojka!

Příběh se točí kolem toho, že se podařilo Sharktopuse zajmout jednomu majiteli akvária, který z něj chce udělat atrakci. Fajn, ale tady se strašně projevuje problém s tím, že byla produkce malá a film vypadá až příliš nepřesvědčivě. Kdyby měl někdo takovou atrakci, tak se mu tam nahrne lidí, hlavně pokud se to zveřejní, ale s tímhle si na SyFy moc hlavu nelámali a nechali logiku prostě být.

 Možná to ani bolet nebude.

Fajn, jsme v béčkovém filmu, a tak asi ani moc nečekáte, že by na nějakou velkou logiku mělo dojít. Pak by to ale chtělo humor. Jenže ten je tady tak tupý, že jediné, co to zachrání, je scéna s Conanem, která je alespoň trochu vtipná, hlavně tedy v tom, že si ze sebe Conan O'Brien dovede udělat srandu. A ten volejbal má pak také něco do sebe. Ale na dobré béčko je toho sakra málo.

 Conan na scénu!

Děj se pak točí hlavně kolem toho, aby bylo možné zahnat Pteracudu, která se objevila. Zbraní na její zničení se má celkem logicky stát Sharktopus, který je podle jedné bioložky – haha! – určitým způsobem ovladatelný a tím ho lze přimět dělat to, co bychom chtěli. Samozřejmě tak, že se k němu budeme chovat hezky. Je to až moc naivní a chybí tomu lehkost, kterou má „Sharknado“.

 Vždyť je to jen rybička.

Film „Sharktopus vs. Pteracuda“ je krásnou ukázkou toho, že s každým béčkovým filmem to stanici SyFy prostě nevyjde. Tohle je tak unylé, tak bez nápadu a s tak špatnými triky, že se vám to ani nechce věřit. No, za minimum peněz minimum zábavy. Ne pokaždé se dočkáte perly a tohle je rozhodně jeden z těch případů. Monstra fajn, ale spíše by se mi líbila na ilustracích.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (příšery, béčka, zvířata)


Přidat komentář