Skeleton Lake (2012)

5%
Tak jako byl poslední horrorový počin roku 2011 skvělý, tak je první "horrorový" počin roku 2012 špatný. Tvůrce snímku za tento výplod rozhodně nemá právo pohybovat se volně na svobodě.

Skeleton Lake

Kanada, 2012, 85 min

 

Režie: Neil Mackay

Scénář: Neil Mackay, Sean McAulaya

Hrají:

Brian Larkin (Mitch)

Hugh Lambe (The Hunter)

Bob Cymbalski (Texas)

Robert Nolan (Logan)

 

 

Jakmile se v popisku filmu objeví kombinace slov akční a horror, větřím odpad. V případě "Skeleton Lake" jsem větřil správně. Jedná se o amatérskou prašivinu, která s horrorem nemá absolutně nic společného, s thrillerem taktéž ne a akce je naprosto otřesná. Je to ovšem skvělá ukolébavka, oči jsem nedokázal udržet otevřené ani deset minut a nakonec jsem stejně musel použít sirky mezi očními víčky.

Poster nevypadá úplně zle, ale nenechte se zmást, film je neuvěřitelná blbost.

Děj je stejně pitomoučký jako zpracování. Banda zlodějů vybere banku, na útěku se schovají kdesi v lesích zrovna v teritoriu veterána z Vietnamu, kterému přeskočilo a zavraždí každého, kdo se ukáže na dohled (optiky pušky). Takže začne neuvěřitelně nudná vyvražďovačka, přičemž se každý herec chová jako chovanec Jedličkova ústavu. Ústřední skupinka má být podle všeho banda schopných, všemi mastmi mazaných borců, působí ale jako pětileté děti na prvním airsoftu. Gore ovšem nečekejte, krve zde není ani kapka a nenajde se zde jediný vynalézavý způsob smrti.

Ústřední banda tupců.

Do toho po lese běhá blondýna s mohutně vyvinutými druhotnými pohlavními znaky. Vzhledem ke zbytečnosti její role tu nejspíše je proto, že nějaká ta prsa jsou kánonem horroru a tvůrce chtěl ženskou do filmu za každou cenu zakomponovat, ovšem neměl tušení jak. Na druhou stranu, ještě že tu je, protože pak by se „Skeleton Lake“ dal maskulinním nádechem velmi, velmi vzdáleně přirovnat k filmu „Věc,“ a to už by se hodnocení pohlo směrem k mínusovým hodnotám.

Veterán z Vietnamu.

Hlavní záporák je nevýrazný dědek, kterému neuvěříte ani jeho kolozubý úsměv, natož to, že je frustrovaný veterán z války. Vrcholem jeho role je scéna, kde si obvazuje zranění a z bolesti vidí flashbacky z války. Věřím, že režisérovi při natáčení této scény ejakuloval jeho intelektuální penis, ovšem ve skutečnosti to je naprosto neuvěřitelně blbé. Díky této scéně se tvůrce snímku Neil Mackay navždy vyprofiloval jako člověk s mozkem velikosti lentilky.

Jediná scéna, která mohla mít něco do sebe. Nemá.

„Skeleton Lake“ ode mě nedostane nulové hodnocení jen díky tomu, že ústřední „hodní hoši“ nakonec všichni zemřou a také proto, že film ukládám do škatulky „akční film,“ nikoliv horror. Přesněji řečeno, škatulka má název „neuvěřitelně špatný rádobyakční film.“ Nezbývá než doufat, že tvůrce byl za zpronevěru (takovéhle vyhození peněz opravdu považuji za zpronevěru) a nebetyčnou blbost zbaven filmové svéprávnosti a s kinematografií už přijde do styku jen jako divák.

 

Hodnocení: 5%

Hororové filmy


Přidat komentář