The Deadly Mantis (1957)

60%
Obří kudlanka, jo, to je něco pro mě.

The Deadly Mantis

USA, 1957, 79 minut

 

Režie: Nathan Juran

Scénář: Martin Berkeley a William Alland

Hrají:

Craig Stevens (Joe Parkman)

William Hopper (Dr. Nedrick Jackson)

Alix Talton (Marge Blaine)

Donald Randolph (Mark Ford)

 

„Smrtící kudlanka“. Sakra, i ten český název by zněl docela hezky. Ale tohle není zrovna film, který by se u nás dostal do kin nebo na DVD či BluRay. Tohle je holt staré americké béčko, které si užili hlavně v Americe. Ale i my se na něj díky mezinárodnímu obchodu nyní můžeme podívat, protože v Americe to na BluRay vyšlo. Jsem rád, že se distributoři věnují i takovým filmům. Alespoň někde.

Něco přichází!

Název snímku „The Deadly Mantis“ je celkem všeříkající. Ano, tohle skutečně bude film o kudlance, která má navíc rozměry podobné pořádnému náklaďáku, možná je ještě větší. Asi je celkem jasné, že taková obří kudlanka tu bude za záporáka a za hlavního ničitele, kterému je potřeba se postavit, aby bylo možné zachránit pár lidí anebo dokonce celý svět, protože tahle bestie se zdá nezastavitelná.

Parádní fotka.

Za to, že se obří smrtící kudlanka vydala na pochod, si ale mohou lidé sami. Jednoduše si řekli, že je třeba rozmrazit konkrétní ledovec, v němž bylo ukryté něco tajemné. Jaké to bylo překvapení, když tím tajemným objektem v ledu je právě kudlanka. Díky tomu, že se dala na pochod, je potřeba ji zastavit. Za sebou má pár zničených městeček, ale ta mrcha si to šine rovnou na Washington!

Skvrna na nebi.

Vždycky, když se jedná o nějaký film s monstrem, fandím tomu monstru. Pokud to není nějaké trapné monstrum. To obří kudlanka rozhodně není. Takže tady jsem jí fandit mohl, i když je v podstatě od začátku jasné, jak tenhle film dopadne. Není to nic jiného než variace na „King Konga“, minimálně po stránce dějové, trikově byl „King Kong“ přece jen z jiného, o dost lepšího těsta.

Ani auta proti ní nic nezmůžou.

I když je americký snímek „The Deadly Mantis“ béčkovým filmem, kde se odehrává docela dost scén bez příšery a z děje se tak stává vlastně jen konverzačka, monstrum se zde nakonec objevuje celkem často, což je paráda. Na tu obří kudlanku se skutečně hezky kouká, tohle je jedno z monster, které se mi osobně moc líbí. Jasně, používají se tu hodně miniatury, které jsou moc jednoduché, ale i tak mi to po trikové stránce stačilo.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (příšery, béčka, zvířata)


Přidat komentář