Slasher: Slunovrat

60%
Třetí sezóna jde cestou sociální studie.

Slasher: Slunovrat

8 dílů, 2019

 

Tvůrce: Aaron Martin

Hlavní postavy:

Baraka Rahmani (Saadia Jalalzai)

Lisa Berry (Roberta Hanson)

Salvatore Antonio (Angel Lopez)

Dean McDermott (Dan Olenski)

 

Musím říct, že třetí sezóna seriálu „Slasher“ se mi celkem líbila, mimo jiné i proto, že se jedná opět o sérii, která je trochu jiná, i když pořád jde vlastně o to samé – někdo zabíjí lidi. Podařilo se vytvořit i celkem ikonického zabijáka, stačila k tomu jen hodně podivná maska v kapuci, která primárně zajišťuje to, že se pod ní může skrývat skutečně téměř kdokoli. A o to jde, že?

Maska dobrá.

Na třetí sezóně seriálu „slasher“ je hodně zajímavé to, že se nejedná jen o slasher samotný, ale snaží se zde ještě trochu více než v předchozích sezónách, řešit i další témata, především tedy sociální. Jasně, už v předchozích dílech jsme měli nějakou tu občanskou odpovědnost, měli jsme tam homosexuální vztahy, ale teprve třetí sezóna tohle naplno staví do popředí. A myslím, že ji to táhne dobře.

Bude se křičet.

Ta témata, která se zde projevují, jsou šikana, homofobie a vlastně i xenofobie, nebo prostě rasová nenávist. Máme tu skutečně multikulturní směsici, kdy jsou tu Asiaté, muslimové, Afroameričané, samozřejmě i běloši a určitě i další skupiny. Je to dobře vyvážené a v tomhle smyslu politicky korektní. Ale není to jen o to, aby to bylo korektní, je tu i ona jedna silná myšlenka: Je jedno, co jste za rasu nebo co rádi šukáte, vaše vnitřnosti vypadají stejně.

Milá dívka.

A že se tu tvůrci místy skutečně skvěle vyřádili! Otevírání hrudníku je naprosto dechberoucí a ve své odpornosti krásně provedené. A není o jen tahle jedna smrt. Od začátku je to pořádně drsné. A jede to až do konce. Finální bitky se záporákem je skutečně skvělá a hnusná. Ty plameny... je vám horko, jenom na to koukáte. Vlastně nejen horko, je vám z toho pěkně nanic.

Divný týpek.

Třetí sezóna seriálu „Slasher“ ukazuje, že to má pořád smysl, že to ještě může být dobré, že to diváky může zaujmout. A to je jen dobře. Podobný seriál se mi líbí, i když je tak nějak jasné, že vyloženě nadšený z toho divák nebude. Ale kvalita je pořád nadprůměrná, a pokud chcete drsnou a zamotanou vyvražďovačku, tak ve všech třech sezónách tohoto kanadského seriálu ji dostanete.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (slasher, vrazi)


Přidat komentář