Smartass (2017)

50%
Horor to není, ale Joey King je tu super.

Smartass

USA, 2017, 90 minut

 

Režie: Jena Serbu

Scénář: Jena Serbu

Hrají: Joey King, Luke Pasqualino, Ronen Rubinstein

 

V případě snímku „Smartass“ jsem se trochu nechal zmást zařazením filmu do hororového ranku na ČSFD, nic víc jsem si o snímku nezjišťoval, ale pravda, až tak překvapený, že se o horor vlastně nejedná, jsem nebyl. Nějak se k tomu tohle žánrové zařazení nehodilo, i když sem tam se tu objeví nějaká ta scéna, která by klidně mohla do hororu patřit, jen by musela být trochu jinak vypointována.

Chytrolínka asi...

V hlavní roli máme Freddie (Joey King), což není chlapec, jak by se mohlo zdát podle jména postavy i podle jména herečky, ale je to moc hezká dívka. Pokud máte světový film rádi, určitě už jste se s Joey King setkali a musíte uznat, že to je herečka, která dovede táhnout podprůměrný film, protože je prostě zajímavá, velmi dobře se na ni kouká a její přítomnost prostě nevadí.

Skvělá parta.

A podobně je to i se snímkem „Smartass“, kde její postava rozhodně není na první pohled z těch, které byste si zamilovali. Freddie je patnáct let, nemá to doma ráda, raději se potlouká po ulicích, nevadí ji utéct od matky, kde pro ni není žádná budoucnost. Jen je problém, když jí při nějaké té pouliční činnosti chytne policie a dívka směřuje rovnou do vězení. To také není život pro ni.

Škoda, že není vidět víc.

Ale Freddie se z vězení naštěstí dostane docela rychle, ale na ulici ji rozhodně nečeká nic dalšího dobrého. Čeká jí několik nepříjemných setkání, rovnou jedna válka gangů, ale u filmu „Smartass“ je jednoduše problém s tím, že je to celé takové skoro až dětské. Pokud už by mohlo dojít na nějakou trochu drsnější scénu, je to zabito a nic pořádného se vlastně nestane, hrdinka z toho vybruslí.

Kdyby vystřelil, bude to super scéna.

Na americkém snímku „Smartass“ je skvělá hlavně Joey King, které odpustíte i to, že si vybrala film, kde sice má co předvést, ale dějově je to vlastně jen plahočení se z místa na místo, kdy se zase tolik zajímavého neděje. A to tu rozhodně prostor byl, dokonce i náznaky byly celkem zajímavé. Tady se ale tvůrci báli trochu do toho šlápnou a drželi film spíš v odlehčené rovině.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (vrazi)


Přidat komentář