Smrtelné sny (2009)

40%
Italský detektivní thriller, z kterého vypadlo napětí.

Smrtelné sny

Visions

Itálie, 2009, 108 minut

 

Režie: Luigi Cecinelli

Scénář: Andrea Dal Monte

Hrají:

Henry Garrett (Mathew)

Jakob Von Eichel (Nick)

Caroline Kessler (Hope Davenport)

Steven Blake (Dr. Leemen)

 

Snímek „Smrtelné sny“ se skládá z celkem zajímavých a dobrých ingrediencí. Většina děje se odehrává mezi psychicky nemocnými pacienty. Smyslem děje je pátrání po sériovém vrahovi, který se zdá nedotknutelným a nevypátratelným. Takže je celá zápletka laděna napínavě, tajeně. A pak je zde samozřejmě onen sériový vrah, po kterém se pátrá a kolem nějž se celé dění točí.

 Oheň a alkohol raději nekombinovat.

Mám rád příběhy se sériovými vrahy, což se odrazilo i v knize „Nikdy se nepřestala usmívat“, kterou jsem vydal. Na sériových vrazích, na jejich psychice je něco zajímavého. Stejně jako je něco zajímavého na tom, jak po nich lidé pátrají, jak se je snaží dostihnout, a vrazi se stále snaží být o krok napřed. Je to jako hon kočky na myš, kdy někdy není jasné, kdo je kočka a kdo myš.

 tohle není obyčejné zařízení.

Film „Smrtelné sny“, který je jako horor označován spíše omylem, má svého sériového vraha, který je přezdíván „Spider“, tedy „Pavouk“. Jedná se o pořádného parchanta, na jehož případu dělal doktor Leemen, uznávaný psychiatr, který ale od případu nakonec raději odešel, protože ani jeho pomoc nevedla k dopadení obávaného vraha. Možná ale získává novou šanci, jak Pavouka dopadnout.

 Zjistí pravdu o Pavoukovi?

Způsob, jak Pavouka dopadnout, je skutečně velmi specifický. Doktor Leemen má totiž na psychiatrii pacienta, který má podivné sny. Podaří se zjistit, že by se mohlo jednat o sny, které jsou nějakým způsobem ve spojení právě s Pavoukem. A právě tyto sny by mohly být cestou, jak Pavouka odhalit a zjistit jeho totožnost a případně i místo, kde se vlastně skrývá. Pátrání může začít.

 Kompozice dobrá.

I když zde pátrání skutečně je. Bohužel se ukazuje, že to je docela nuda, která s sebou nepřinese žádný skutečně zajímavý zvrat. Většina scén je strašně plochá, nudná, dokonce ani ty titulní „Smrtelné sny“ v sobě nemají nic, co by na diváka dokázalo nějak děsivě zapůsobit. Tohle je odfláknutá práce, skoro se chce říct, že Luigi Cecinelli nebyl pořádně schopen vystavět skutečně napínavou zápletku.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (vrazi, mysteriózní)


Přidat komentář