Snapshot (1979)

35%
Jeden snímek jí změní celý život.

Snapshot

Austrálie, 1979, 92 minut

 

Režie: Simon Wincer

Scénář: Everett de Roche a Chris de Roche

Hrají:

Chantal Contouri (Madeline)

Robert Bruning (Elmer)

Sigrid Thornton (Angela)

Hugh Keays-Byrne (Linsey)

 

Snapshot je fotka. Trochu to evokuje náhodnou fotku, nikoli připravovanou kompozici, ale to není až tak podstatné. Když vás někdo vyfotografuje, je to hezké. Ale většinou v případě, když o něco podobného stojíte. Hrdinka snímku „Snapshot“ o fotku, kterou někdo udělal a která se následně objevila v časopise, až tolik nestála. Nedá se nic dělat, přesto ji někdo vyfotil.

 Volat domů.

Madeline je dívka, která utekla od despotické matky do většího města. S matkou to bylo nesnesitelné a ona se chtěla postavit na vlastní nohy. Osamostatnit se. Svou budoucnost viděla v kadeřnictví, ale nakonec sama přičuchla k modelingu, což se jí stalo tak trochu osudným. Skoro to totiž vypadá, že si ji pro její tělo a její tvář někdo vyhlédl. Někdo, kdo pak udělal její nahou fotku.

 Krásný výraz.

Není to nějaká fotka, která by byla zásadně úchylná, ale tak kdo by chtěl vidět prsa vlastní dcery v časopisu. Madelinina matka rozhodně není z těch, které všechno berou v pohodě. Jenže Madeline má ještě další problém. Kromě toho, že ji někdo vyfotil, jak se koupe nahá, nejspíš po ní dál pase a bude chtít víc než jenom jednu fotku, kterou udělal spíš úplnou náhodou.

 Jen zaostřím...

Z toho by se dalo vytěžit i docela dobré drama, thriller, nebezpečná hra na kočku a na myš.  Australskému snímku se podařilo vlastně jenom to, aby vzbudil zájem, ale pak všechno zabil celkem unylou atmosférou, která se nijak nehrotí, která nemá žádné vrcholy a je jednolitá. „Snapshot“ se tváří jako giallo, ale ve skutečnosti nedosahuje ani špetky napětí italského žánru, o naturalismu ani nemluvě.

 Chudák holka.

„Snapsdhot“ je snímek, který má po krátkém přehlédnutí docela zajímavý příběh, ten je domněle natočen s obrazovou stránkou gialla, ale ve skutečnosti to má blíže spíše k uměleckému evropskému filmu, z kterého se nakonec uměleckost vytratila. Hororu je zde strašně málo, což je problém, protože téma k tomu vybízelo. Ale asi by tak vznikl jen další nezajímavý slasher.

 

Hodnocení: 35 %

Hororové filmy (mučení, vrazi)


Přidat komentář