Snow Shark: Ancient Snow Beast (2011)

40%
"Snow Shark: Ancient Snow Beast" je rozhodně snímek, který je amatérský, ale někdy se i snaha počítá.

Snow Shark: Ancient Snow Beast

USA, 2011, 79 minut

 

Režie: Sam Qualiana

Scénář: Sam Qualiana

Hrají:

Sam Qualiana (Mike Evans)

Michael O'Hear (Profesor Jonathan Hoffman)

Jackey Hall (Daphne)

C. J. Qualiana (Šerif Donald Chapman)

 

Poslední dobou jsem se naučil dívat na amatérské filmy trochu jinak. A „Snow Shark: Ancient Snow Beast“ je amatérský film. Rozpočet okolo 7 000 dolarů je skutečně málo a je to samozřejmě vidět. Vzhledem k tomu, že se ale jedná o snímek party nadšenců a jejich přátel, prostě ho nemůžu hodnotit stejně jako filmy od lidí, které mají miliónové rozpočty. On i rozpočet 1 milión dolarů je neskutečné množství. Většina českých filmů na takovou částku ani nedosáhne. Natočit snímek s názvem „Snow Shark: Ancient Snow Beast“ za tak málo peněz, je pak skutečně celkem výkon.

Tohle není záběr ze supermarketu v oddělení čerstvých ryb.

Zápletka je celkem jednoduchá, jak už napovídá snímek. Hned v úvodu jsme svědky toho, jak „výzkumná expedice“, prostě skupina lidí s jedním profesorem, pochoduje zasněženou krajinou, když se najednou objeví něco, co úplně nečekají. Ze sněhu vystupuje žraločí ploutev. No, úplně nečekají... rozhodně nejsou překvapení tak moc, jako budou překvapení lidé o dvanáct let později.

Tenhle záběr se celkem povedl.

Ano, ve sněhu se skutečně prohání sněžná příšera, která je nějakým prehistorickým předkem současného žraloka. Jedná se o tvora, který by neměl existovat, ale prostě nedá se nic dělat. Strach z trojúhelníkové ploutve už nebudete mít pouze v moři, ale tentokrát budete nesví i ve chvíli, kdy opravdu hodně zasněží. Je to naprostá kravina, ale strašně se mi líbí, jak to snímek bere velmi vážně a snad by vás i dokázal přesvědčit o tom, že je to možné, kdybyste byli velmi, velmi naivní.

Tenhle už o dost méně.

Herecké výkony jsou naprosto příšerné a je prostě strašně moc vidět, že je to amatérský kousek a že tohle jsou neherci. Sem tam se objeví moment, který se dá herectvím nazvat, ale je to prostě spíš náhoda, než aby to byl skutečný záměr. Většina scén se objede bez žraloka, ale viděl jsem méně ve filmech, které se snažili ohromit lepším vizuálním provedením. Tady toho žraloka přece jen máte, a i když jsou triky špatné, opravdu špatné, tvůrci se snaží a já jsem za to rád.

Klasika trochu jinak.

Ne, nebudete od filmu pravděpodobně odcházet spokojení, ten název „Snow Shark: Ancient Snow Beast“ zní mnohem lépe, než jak to nakonec dopadne, ale pořád si říkám, že je fajn, že tu jsou takoví nadšenci, kteří se do podobného úkolu pustí. Sami od začátku musí vědět, jak to dopadne, ale neodradí je to. Mimochodem když už nic jiného, snímek má celkem dobrou zvukovou a hudební stránku.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (zvířata)


Přidat komentář