Spectros: 1. sezóna

50%
Trocha asijského strašení z Brazílie.

Spectros: 1. sezóna

7 dílů, 2020

 

Tvůrce: Douglas Petrie

Hlavní postavy:

Cláudia Okuno (Mila)

Danilo Mesquita (Pardal)

Mariana Sena (Carla)

Enzo Barone (Léo)

 

Brazilská produkce, prvky hororu, i když je seriál prezentován jako thriller, i když klidně ho můžete do hororového žánru hodit, do toho celosvětová dostupnost prostřednictvím sítě Netflix. Tohle jsou důvody, proč by se k vám seriál „Spectros“ mohl dostat. A pokud máte rádi takové odlehčené hororové podívané, které se neberou až tak vážně, ale chtějí diváka bavit, je „Spectros“ správnou volbou.

Ne až tak cool parta.

Na seriálu „Spectros“ je velmi zajímavé, že i když je prostředí očividně brazilské, od začátku máte pocit, že se nacházíte v asijském duchařském hororu, pravda, takovém, který by teoreticky mohl být přístupný i náctiletým. Zase tolik odporných a hnusných scén tu není, o nahotě ani nemluvě. A ono se není moc co divit, těch Asiatů tu vystupuje docela dost. A záměrně.

Asie se propojuje s Jižní Amerikou.

První sezóna seriálu „Spectros“ nabízí propojení asijské mytologie s mytologií jihoamerickou a nutno říct, že to je spojení, které docela funguje. Obojí je založené na podivných bytostech a duších, což se podařilo v seriálu „Spectros“ celkem etablovat. Do toho ještě moderní přístup k tomu, aby se divák bavil, ne zase přehnaný vizuál a sem tam trochu nějaký ten hnusný počítačový efekt.

Dojde i na panenku.

Nacházíme se v městě São Paulo, kde to poslední dobou není zrovna klidné. Konkrétně jsme ve čtvrti Liberdade, kde se na svou pomstu chystají nepříjemní duchové. Dojde i ke vznícení lidí a tak podobně. Nějakému většímu průseru se snaží zabránit skupina mladých lidí, kdy dojde i na nějakého toho teenagera, aby to bylo mladým lidem ještě přístupnější. A jo, na jedno zkouknutí to ujde.

Duchové na scéně!

Při sledování první sezóny seriálu „Spectros“ jsem měl pocit, že sleduji cosi jako variaci na „Diablero“. Jenže tam, kde je „Diablero“ skutečně cool, prostě má super postavy, lepší práci s trikovou stránkou, tam je „Spectros“ jen takový nijaký, průměrný. Postavy nejsou tak dobré, příběh až moc odlehčený. Ale spojení jihoamerických duchů s těmi asijskými tu funguje dobře.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář