Superbeast (1972)

40%
Tahle superbestie vám nedá to, co byste chtěli.

Superbeast

USA, Filipíny, 1972, 93 minut

 

Režie: George Schenck

Scénář: George Schenck

Hrají:

Antoinette Bower (Dr. Alix Pardee)

Craig Littler (Dr. Bill Fleming)

Harry Lauter (Stewart Victor)

Vic Diaz (Mondo Diaz)

 

Snímek „Superbeast“ je označován jako horor, navíc jeho název je takový slibný – jasně, že vás bude zajímat, jak taková superbestie bude vypadat, jak originální autoři budou a jak se jim povedlo celý snímek zvládnout. Rovnou na začátek budu muset říct, že budete nejspíš zklamáni a že rozhodně nedostanete naplno to, v co byste doufali. „Superbeast“ je hodně nízkorozpočtový film.

Proč si nedat kokos.

Tvůrci snímku „Superbeast“ se vzhlédli v Rogeru Cormanovi, který produkoval a vlastně celý život produkuje levné žánrové filmy. A vzhlédli se v něm také proto, že se rozhodli natáčet na Filipínách, kde v sedmdesátých letech Roger Corman objevil takový malý zlatý důl – velmi levné natáčení, skvělé lokace a docela dobrý přístup místních, kteří vypomáhali s natáčením. „Superbeast“ se zde také odehrává.

Mříže brání, nebo chrání?

Snímek se odehrává na Filipínách proto, že zde umírají lidé. Vydává se sem doktor Alix Pardee (Antoinette Bower), který chce přijít na to, co se v džungli děje. A objevuje zde laboratoř, kde je šílený vědec, který se za peníze bohatého ropného magnáta snaží vězně předělat na mírumilovné osoby. Akorát je zde problém, že při jeho experimentech dochází k nechtěným mutacím.

Bude výt na měsíc?

Americko-filipínský snímek „Superbeast“ je zajímavý především proto, že je zde několik málo scén, které jsou alespoň trochu vyčnívající. Je zde pitva, která byla prováděna na skutečné mrtvole, je zde srdce v láhvi, které je lidské, a dochází zde k dekapitaci jednoho domácího zvířete V konečném důsledku je tohle to jediné, co na filmu „Superbeast“ dovede zaujmout nebo čím film trochu vybočuje.

Žádný superbeast to zrovna není.

Horor „Superbeast“ ve skutečnosti není příliš dobrým hororem, pokud je hororem vůbec, je to jen levná variace na „Ostrov doktora Moreaua“. Co je ale horší, to je skutečnost, že nefunguje ani jako akční film, kdy akční scény jsou zde otřesné, není jich mnoho, více je konverzačních a neskutečně nudných scén. Pokud jde pak o masky, opravdu už je vám jasné, že tady žádnou superbestii nedostanete.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (příšery, vědci)


Přidat komentář