Supernatural: 10. sezóna

55%
A desátá sezóna je ještě o něco horší než ta devátá.

Supernatural: 10. sezóna

23 dílů, 2014-2015

 

Tvůrce: Eric Kripke

Hlavní postavy:

Jared Paladecki (Sam Winchester)

Jensen Ackles (Dean Winchester)

 

Devátá sezóna rozhodně nebyl z těch, které by mě nadchly, a bylo docela těžké se znovu dostat do seriálu. Naštěstí postavy jsou natolik silné a mám je natolik rád, přeju jim, aby dál pokračovaly, že jsem se donutil setrvat a zhlédnout ještě další sezóny, které následovaly. A tak je celkem logické, že jsem pokračoval sezónou desátou, protože konec deváté byl lehce otevřený.

 I na muzikál dojde.

Lehce otevřený, on byl vlastně otevřený docela hodně a bylo otázkou, jak v tomhle budou scenáristé pokračovat. Jak se desátá sezóna liší od té deváté? Bohužel tohle je zásadní otázka, kterou si musíte položit a odpověď na ni není zrovna příjemná. Ten rozdíl je totiž minimální, a to zejména proto, že hlavní linie je jako přes kopírák vzhledem k té, kterou měla devátá sezóna.

 Mají zajímavé parťáky.

V deváté sezóně šlo vlastně o to, že Sam zemřel, ale Dean udělal všechno pro to, aby ho udržel ve světě živých, což se nakonec podařilo. V desáté sezóně je to Dean, kdo se dostane do situace, že celou dobu vlastně víte, že musí zemřít, ale stejně je vám jasné, že se nade nějaká cesta, aby to tak nedopadlo. A tak jste zvědaví na to, jestli to bude vysvětlení dobré, anebo jen ptákovina.

 Castiel nechybí.

Desátou sezónu drží nad vodou skutečnost, že jsou zde uprostřed opět případy, které jsou prostě dobré, seriál je pořád na velmi vysoké úrovni díky trikům a celkem dobrému gore, i když se nedá mluvit, že by byl seriál vyloženě nepřístupný. Tohle jsou prvky, proč stojí za to překonat i desátou sezónu, která si nezaslouží být jubilejní, a pokračovat sezónou jedenáctou, která seriál zlepšila!

 Dean se změnil.

Skoro by se chtělo říct, že tohle je devátá sezóna jako přes kopírák, jen s tím rozdílem, že tentokrát není v pořádném průseru Sam, ale Dean. Jde jen o to, jak se z průseru dostane a kdo u toho umře a případně se vrátí a v jaké podobě. Do toho jsou zde naštěstí ještě díly, které přímo nerozvíjejí hlavní linii a ty zůstávají nejlepší. Je to smutné, ale už je dlouhodobě zřejmé, že hlavní linie se moc nemá kam posunout, pokud bude stále vedena stylem, že jeden z bratrů umírá.

 

Hodnocení: 55 %

Hororové filmy (duchové, příšery, seriály, komedie, mysteriózní)


Přidat komentář