Supernatural: 15. sezóna

45%
I tenhle seriál musel jednou skončit.

Supernatural: 15. sezóna

20 dílů, 2019-2020

 

Tvůrce: Eric Kripke

Hlavní postavy:

Jared Paladecki (Sam Winchester)

Jensen Ackles (Dean Winchester)

Jeffrey Dean Morgan (John Winchester)

 

Tak konečně je to za mnou, celých 15 sezón jsem zvládnul, i když musím říct, že ta poslední byla skoro nad moje síly. Že tenhle seriál měl tolik sezón... no, popravdě se tomu pořád docela divím, protože už u nějaké sedmé sezóny se to zdálo docela dost natahované. A natáhlo se to ještě jednou tolik. Vlastně už mi bylo celkem jedno, jaké postavy se tu objeví, jen jsem chtěl vědět, jestli tvůrci zvládnou zakončení se ctí.

 Jsou zpátky.

A to nezvládli. S posledním dílem na mě padla jen nepříjemná nálada z toho, jak se právě ten poslední díl nevyvedl a jak tím bylo zabité celé patnáctileté úsilí. Jasně, tohle píšu ve chvíli, kdy jsou emoce ještě celkem čerstvé, ale nemůžu si pomoct. Takhle zmršený závěr seriálu jsem už dlouho neviděl. Že by naposledy v případě seriálu „Dexter“? Pravděpodobně to tak bude.

 Nebeská dvojka.

Takže, o co vlastně v poslední sezóně šlo? Co si budeme nalhávat, šlo jen o jedno – aby se bratři Winchesterové postavili tomu nejsilnějšímu. A nejsilnější je jen jeden. Takže scenáristé museli přijít na způsob, jak Dean a Sam porazí boha. To není zrovna jednoduchý úkol, ale rozhodně k němu nevede vyloženě špatná cesta. Navíc všude kolem je spousta monster, která je zase potřeba dostat... do patřičných mezí.

 Prostě správná dvojka.

Nebudu lhát, vidět bratry, jak pracují na případu, mě prostě pořád bavilo. Je to ta známá dvojka, která pořád funguje, případy jsou dostatečně zajímavé. Co mě nebavilo, tak to je ten velký příběh, který je za tím vším. Nějak jsem se s ním nikdy nesmířil, vždycky jsem byl radši, když se bratři vrátili k jednotlivým případům a neřešili nic svět devastujícího. Prostě snažit se porazit monstra, i když je mi jasné, že to by nebylo až tak zajímavé.

 Vyloženě dream team.

Největší slabinou patnácté sezóny seriálu „Supernatural“ je ale rozhodně poslední díl, který dává na zadek všemu, co jsme viděli. Popravdě by bylo nejlepší, aby nebyl natočen. Anebo by se dal pojmout sakra jinak, mnohem emotivněji. Přitom tohle je díl, který by měl být hodně emotivní. Ale potenciál se využít nepodařilo a fanoušci dostali jen něco, na co asi mnoho z nich nebude rádo vzpomínat. A emoce žádné... skoro.

 

Hodnocení: 45 %

Hororové filmy (duchové, mysteriózní)


Přidat komentář