Supernatural: 7. série

70%
Sedmá série seriálu "Supernatural" je za námi a musím říct, že osmá sezóna nebude jen povinnost, ale i naplněná nějakými těmi očekáváními.

 

Supernatural: 7. série

23 dílů, 2011-2012

 

Tvůrce: Eric Kripke

Hlavní postavy:

Jared Paladecki (Sam Winchester)

Jensen Ackles (Dean Winchester)

Jim Beaver (Bobby Singer)

Misha Collins (Castiel)

 

Ani jsme se pořádně nenadáli a už je tu konec již sedmé série oblíbeného seriálu „Supernatural“. Musím říct, že po poměrně katastrofální šesté sezóně jsem si nic nesliboval. Říkal jsem si, že už není moc cest, kterými se seriál může vydat. Rovnou musím říct, že mě tvůrci překvapili a já jsem se zase mohl těšit z osudů bratrů Winchesterových. Do jisté míry je to tím, že se ve většině dílů vrátili ke klasickému modelu „dva bratři na cestě“, ale také proto, že se ve větší míře přestaly řešit ty andělské a ďábelské věci. Ne úplně, samozřejmě, tahle rovina je nadále důležitá, ale už je toho méně.

Skoro se zdá, že je vše při starém.

Konec šesté série nás zanechal před příšerným zjištěním. Oblíbený Castiel se proměnil v boha, hodlal se stát samozvaným vládcem světa a dohlédnout na to, aby byla jeho vůle naplněna. Jenže nic není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Hned na začátku sedmé sezóny zjišťujeme, že Castiel, aby zachránil svět, musel pojmout duše démonů, které se teď derou ven. Vida, máme zde ty záporáky, které jsme pro novou sérii potřebovali. Říkají si Leviathani.

A vida, kdo se nám to vrátil!

Co je to ten Leviathan? V případě „Supernatural“ se jedná o trochu horší démony. Rozdíl je mezi nimi vlastně jen v tom, že jdou hůř zabít, takže bratři nejprve musí zjistit, jak se s nimi vypořádat, pokud je to vůbec možné. Pak už nastává klasický lov démonů a Leviathanů. Hlavním centrem pátrání bratrů Winchesterových je snaha zjistit, co mají Leviathani za lubem. Je to podle všeho něco velkého, když k tomu nakonec potřebují i Proroka. Ano, mytologie se nám opět prohlubuje, navíc Sammy má problémy, protože ho v hlavě honí ďábel sám a nedá mu spát. Osobní i národní dramata se zde opět střídají.

Copak asi dělá Castiel v blázinci?

Co některé díly opět posouvá hodně vysoko, to je humor, který je v nich obsažen. Ale stejně se místy neubráníte pocitu, že už to s bratry táhnete příliš dlouho a že by byl možná čas na změnu. Nevím, možná ta změna přišla právě s koncem sedmé série, která slibuje velké věci pro sérii osmou, ale zatím si nechám své naděje jen pro sebe a budu doufat, že se toho Kripke a další tvůrci chopí co nejlépe, jako to dokázali s prvními sériemi tohoto výtečného hororového seriálu. Bohužel seriál už asi nebude takový, protože přišel o jednu důležitou postavu. Anebo ne?

S Deanem se vydáme i do doby gangsterů.

Kdybych měl být objektivní, „Supernatural“ již není nejlepším seriálem v hororové oblasti. Neříkám, že druhá série „The Walking Dead“ zrovna nadchla, ale některé díly byly skutečně výborné. Přesto má „Supernatural“ co dělat, aby držel krok s dalšími seriály, jako jsou „Dexter“ anebo novinka této sezóny a velké – a milé – překvapení „American Horror Story“. Doufám, že se osmá sezóna povede. Ať už má seriál v poslední době jakoukoli kvalitu, stejně se budu těšit na každý nový díl.

 

Hodnocení: 70%

Hororové filmy (upíři, vlkodlaci, duchové, příšery, seriály, komedie)


Přidat komentář