Supernatural: 9. sezóna

60%
Vrátil jsem se k seriálu, kterému podle všeho došel dech.

Supernatural: 9. sezóna

23 dílů, 2013-2014

 

Tvůrce: Eric Kripke

Hlavní postavy:

Jared Padalecki (Sam Winchester)

Jensen Ackles (Dean Winchester)

 

K tomuhle seriálu jsem se vracel po několika letech, protože mě s osmou sezónou tak nějak přestal bavit. A také jsem tak trochu přestal koukat na seriály celkově a věnoval se spíš filmům. Teď jsem se k seriálům vrátil a chtěl jsem vědět, kam se „Supernatural“ – stále raději používám ten originální název – posunulo a jak se vztahy mezi postavami vyvinuly. Zvědavý jsem byl o tom žádná.

 Drsní týpci.

Devátá sezóna ale rozhodně nebyla krokem správným, protože se jedná o sérii, kde hned od začátku řešíme to, že jeden z bratrů zemřel, druhý ho vrátil a celou dobu tak budeme čekat na to, jak to dopadne a jak bude možné toho, který by měl být vlastně mrtvý, udržet naživu, protože je jedné, že tohle se musí stát, jinak by série mohla skončit. Ona je založená na kooperaci obou bratrů.

 Crowley si užije svoje.

Jared Padalecki a Jansen Ackles jsou natolik silnou dvojicí, že to jsou oni, proč na sérii koukáte. A v nich je skutečně ta pravá síla. To si uvědomíte hlavně ve chvíli, kdy jde hlavní linie trochu do pozadí a jsou zde klasické díly, kdy dvojice řeší případy, jako tomu bylo na začátku. Ty jsou nejlepší, jsou vtipné a jsou více než snesitelné. Místy ujeté, ale i to k sérii patří.

 Vizuálně zajímavé.

Můj návrat k seriálu „Supernatural“ tak nedopadl na výbornou, ale spíš tak nějak lehce průměrně, a to vlastně jen proto, že bylo docela fajn se znovu podívat na bratry a jejich zápolení s různými monstry. Jejich bratrská láska je to, co drží seriál nad vodou a pro co stojí za to na něj stále ještě koukat. Alespoň tedy v této fázi, která patří k těm nejhorším v celé dlouhé historii seriálu.

 Akce nechybí.

Popravdě jsem si nemyslel, že by mě seriál ještě mohl bavit, ale pokud odhlédnu od začátku a od konce série, tak tu byly díly, které byly buď dobré, anebo natolik ujeté, že jsem se jejich bizarností bavil. Místy je to pořád vtipné a za to jsem rád. Jeden z mála seriálů, kde bych byl skoro radši, kdyby se hlavní postavy nijak nevyvíjeli. Anebo alespoň vyvíjeli tak, že nebudou pořád umírat a zase vstávat z mrtvých.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (duchové, příšery, seriály, mysteriózní)


Přidat komentář