Swallow (2019)

40%
Tohle mohlo být hodně zajímavé. Mohlo...

Swallow

USA, Francie, 2019, 94 minut

 

Režie: Carlo Mirabella-Davis

Scénář: Carlo Mirabella-Davis

Hrají: Haley Bennett, Austin Stowell, Denis O'Hare

 

Tenhle americko-francouzský snímek – víc je z toho cítit ta Francie než ta Amerika – má skutečně skvělý nápad. Jenže nápad bohužel není všechno. Pak je tu ještě provedení, a to v případě snímku „Swallow“ hodně pokulhává. Místo toho, abyste dostali skvěle natočenou hnusárnu, u které se vám bude zvedat kufr, dostali jste nudnou podívanou, která je psychologickým dramatem.

Proč je to červené?

Hunter Conrad (Haley Bennett) je mladou ženou, která se dostala do požehnaného stavu. Tedy ne že by ji osvítil bůh, ale prostě je těhotná. A jak už to tak bývá, některé těhotné ženy mají různé chutě. Jedna neustále pijí lák od okurek, jiné nedají dopustit na pomeranče, další jsou najednou v podstatě nymfomanky, i když jinak byly frigidní a dítě vzešlo z jednoho spíše omylu. Hunter je jiná.

Co s tím uděláme?

Tedy je jiná jen trochu. Má také chutě. Jenže má docela divné chutě. Hunter by ráda polykala. Ne, nikoli mužské semeno, o to ani tak nejde. Hunter chce polykat předměty, které jsou pro lidské tělo celkem nebezpečné. Přemýšleli jste někdy o tom, jaké by to bylo spolknout žiletku? No, tak Hunter ano. A když ne žiletku, tak třeba hřebíček, hlínu, prostě nějaké ty divné věci.

Co všechno se dá spolknout?

Vzhledem k tomu, že je Hunter těhotná a její manžel by byl docela rád, aby se dítě narodilo, není moc šťastný z toho, že si manželka našla takový podivný fetiš. Snaží se jí pomáhat, ale vypadá to, že to, co Hunter trápí, je trochu hlouběji. A tady se dostáváme k té psychologické rodině. Celý film je vlastně o tom, že se musí Hunter popasovat se svou minulostí. Bum! To jste nečekali, co?

Kdo si asi co nabídne?

Americko-francouzský snímek „Swallow“ rozhodně nenaplní svoje očekávání, ať už v tom smyslu, že jste podle názvu čekaly bukake orgie, anebo proto, že jste si přečetli anotaci a mysleli jste si, že by to mohlo být drsné a mohlo by vás z jednotlivých scén polykání mrazit. Nic takového se neděje a snímek se ukazuje jako nesmírně plochý a originální jen v tom nápadu.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (hnus)


Přidat komentář