Swamp Freak (2017)

15%
Tenhle monster movie si můžete odpustit.

Swamp Freak

Kanada, 2017, 75 minut

 

Režie: David DeCoteau

Scénář: David DeCoteau

Hrají:

Lesleh Donaldson (Profesor Belinda Southworth)

Helene Udy (Profesor Grace O'Leary)

Felissa Rose (Profesor Magda Jenkins)

Aisling Goodman (Leila)

 

„Swamp Freak“ vlastně není až tak špatný název. Nevím, čím to je, ale mám nějakou slabost pro monstra z bažin. Asi za to může hlavně komiks „Bažináč“ v podání Alana Moora, který byl mým prvním seznámením s tímto geniálním autorem, a tudíž ve mně zanechal docela hlubokou stopu. Navíc bažiny jsou opravdu hodně dobré hororové prostředí, kde se může skrývat v podstatě cokoli.

 Co se skrývá na půdě?

Tvůrci snímku „Swamp Freak“ šli cestou „Bažináče“, tedy jsme v bažině a máme zde nějaké monstrum, které vylézá ven. I když tady ta podobnost končí, protože „Bažináč“ je dějově celkem zajímavý komiks, kdežto „Swamp Freak“ dějově nenabídne zajímavého nic. A není to jen tím, že je na první pohled patrné, že tvůrci měli na natočení jen nějakou horší kameru a... no a to je asi vše, co měli.

 Temnota v bažině je děsivá.

Skupina studentů se rozhodne, že najde svou profesorku, která se vydala do bažin potvrdit existenci netvora z bažin, kterému by pak mohla dát nějaký ten zoologický název a možná se i svést na vlně zájmu spojeného s obdivem. Jenže profesorka se nehlásí, a tak dobří studenti vyrazí na záchranu, pokud je tedy ještě co zachraňovat. Takové studenty by si přál každý profesor na vysoké škole. Nebo kdekoli jinde.

 Že by tam něco bylo?

Už od začátku je jasné, že tady šlo opravdu o snahu natočit horor za co nejmenší peníze, což se podařilo, tedy v tom smyslu, že byl film dokončen. Už od začátku jsou zde zdlouhavé záběry na bažinatou krajinu a na močál, z kterého sem tam něco vyleze. Popravdě je tohle ta lepší část, protože pak se na scéně objevují i mluvící herci, a to je opravdu špatné. Dlouho jsem neviděl horší pokusy o hraní.

 Ano, něco opravdu ano.

„Swamp Freak“ je bohužel klasicky špatnou ukázkou amatérského filmu. Je zde nějaká snaha, ale celá snaha přijde vniveč, když tvůrci nemají schopnost vyprávět příběh, i když o tohle ve filmu očividně šlo. Ale oni nemají vlastně co vyprávět, protože na scénář zapomněli a jeli jen na nějakou základní myšlenku, která ale prostě nestačí. Tenhle monster movie se jednoduše nevyplatí sledovat.

 

Hodnocení: 15 %

Hororové filmy (příšery)


Přidat komentář