Tales from the Hood 2 (2018)

50%
Po celkem dlouhé době tvůrci přicházejí z druhým dílem, který je... béčkový.

Tales from the Hood 2

USA, 2018, 111 minut

 

Režie: Rusty Cundieff a Darin Scott

Scénář: Rusty Cundieff a Darin Scott

Hrají:

Keith David (Portifoy Simms)

Bryan Batt (John Lloyd)

Lou Beatty Jr. (Floyd)

Alexandria DeBerry (Audrey)

 

Snímek „Tales from the Hood 2“ je pokračováním povídkového hororového filmu „Tales from the Hood“, který měl svou premiéru už v roce 1995. Na pokračování se tedy čekalo docela dlouho, ale je příjemné, že se na druhém filmu stále podíleli Rusty Cundieff a Darin Scott, kteří se opět rozdělili o scénář k jednotlivým povídkám a tentokrát také o režii jednotlivých částí.

Proč máš tak velké oči...

Trochu mě mrzí, že se Rusty Cundieff a Darin Scott ve druhém filmu více zaměřili na humor než na samotný horor, ještě do toho více promítli sci-fi a hodně se inspirovali v jiných filme ch – ta neoriginalita je místy docela hodně hmatatelná – ale na druhou stranu jsem si říkal, že jsem vlastně rád, že před sebou mám něco béčkového, co je docela fajn, u čeho se dá vypnout a moc nepřemýšlet.

Démonický pohled.

Vzhledem k tomu, že film „Tales from the Hood 2“ je povídkovým filmem, dá se zde očekávat nějaký ten rámcový příběh, který e jednoduše divný. Prostě skupina vědců vymýšlí robota, který připomíná Robocopa, ale s tím, že jeho protokol se více podobá Dreddovi. Do toho se vypráví příběhy, které mají hororový charakter. Většinou, tak trochu, ale nic převratného nečekejte.

Tomu se říká blbý steh.

Hororové příběhy, které zde najdete, nejsou nic převratného. Jsou zde upíři, jsou zde panenky, prstě taková klasika, která se dá očekávat. Nějací ti zlí lidé, což má ale trochu větší pointu v rámcovém příběhu, který končí ale spíše až směšně – nechtěně směšně. To je bohužel ta snaha to tlačit do komedie, protože tam je větší pravděpodobnost, že to uspěje u publika, protože se to více blíží obecnějšímu vkusu. Nedá se nic dělat.

Trochu retra...

Docela se divím tomu, že tvůrci přišli s filmem „Tales from the Hood 2“. Přece jen už utekla jedna generace od natočení prvního dílu. Ale třeba si pokračování získá svoje fandy a přiměje na tohle kouknout jak předchozí generaci, která viděla první díl, tak i generaci druhou. Původní film se mi zamlouval trochu více ale i tomuhle dám za jeho béčkovost alespoň ten průměr.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (upíři, béčka, komedie)


Přidat komentář