Tall Men (2016)

20%
Nakonec až moc dlouhé, bohužel.

Tall Men

USA, 2016, 133 minut

 

Režie: Jonathan Holbrook

Scénář: Jonathan Holbrook

Hrají:

Dan Crisafulli (Terrence Mackleby)

Kay Whitney (Lucy)

Richard Garcia (Lee)

Jennifer Angelucci-Medina (Edith)

 

Americký nezávislý snímek „Tall Men“ je jeden z těch, kterému bych celkem rád dal vyšší hodnocení, protože je vidět, že Jonathan Holbrook se snažil o to, aby natočil film, který v sobě něco bude mít, který bude psychologický, děsivý, něčím zajímavý, ale nakonec se mu prostě jen podařilo natočit více jak dvouhodinovou nudu, u níž můžete mít pocit, že se sami rozkládáte zaživa. Je to opravdu dlouhé.

Terrence moc vysoký není.

„Tall Men“ je klasický snímek o outsiderovi, který prostě nedokáže do světa pořádně zapadnout, ale snaží se. Tím outsiderem je Terrence Mackleby (Dan Crisafulli), jehož jménu už ho tak trochu předurčuje k tomu, aby ho lidé neměl rádi. Nevím proč, ale prostě tak zní. Ale Terrence má přátele, jen šéf v práci ho moc nemusí, ale ten nemusí nikoho, ale mimo zaměstnání je Terrence samotář, je zavřený doma.

Je to takový ňouma.

Terrence chce ale mít hezký život, což v našem světě zajistí jenom peníze. A jelikož Terrencova současná práce rozhodně nemůže přinést dost peněz, rozhodně se, že by bylo fajn si zajistit novou kreditku. A tahle má navíc docela fajn podmínky. Jenže je jasné, že je na tom něco podivného. Terrence toho nedbá a rozhodně se kartu pořídit. Za úvěr na ní si pak může koupit automobil.

A má divné známé.

Vozí své kolegy do práce, ale se splácením je na tom trochu špatně, hlavně když zjistí, že tyhle karty nejsou až tak zázračné, jak se tváří. A tak musí Terrence pykat za to, že uvěřil. Začínají se mu zjevovat vysocí muži v manažerských oblecích, kteří chtějí splnění podmínek smlouvy, takových těch malých písmen, která nikdo nečte. Jenže tihle výběrčí jsou spíše po krvi.

A to budou ti vysocí muži.

Snímek „Tall Men“ se snaží o to, aby byl děsivý, a co si budeme namlouvat, ono by se mu to i celkem dařilo, ale prostě to není film, který by utáhl více jak dvouhodinovou stopáž způsobem, který by mohl diváka bavit. A je to škoda, protože na začátku jsem tvůrcům fandil. Já jsem jim fandil i na konci, ale tohle se prostě nedalo. Je to škoda, ale na dvě hodiny dobrého filmu prostě neměli.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (mučení)


Přidat komentář