Všechno nejhorší 2 (2019)

60%
Ze začátku jsem tomuhle pokračování moc nadějí nedával. Nakonec ale překvapilo.

Všechno nejhorší 2

Happy Death Day 2U

USA, 2019, 100 minut

 

Režie: Christopher Landon

Scénář: Christopher Landon a Scott Lodbell

Hrají:

Jessica Rothe (Tree Gelbman)

Israel Broussard (Carter Davis)

Phi Vu (Ryan Phan)

Suraj Sharma (Samar Ghosh)

 

Snímek „Všechno nejhorší“ byl docela milé překvapení, které mě bavilo. Sci-fi myšlenka přidaná do klasického slasher rámce fungovala, hlavně proto, že zde bylo povedené obsazení. Jessica Rothe se do hlavní role skvěle hodila, je to ten typ, který můžete mít rádi, ale stejně tak i nesnášet, protože se někdy chová jako pořádná mrcha. A tahle herečka se do pokračování vrátila. Naštěstí.

Těch tam je.

Spolu s Jessicou Rothe se vrátily i další postavy, takže při začátku sledování filmu „Všechno nejhorší 2“ máte pocit, že jste se skutečně ocitli u dalšího dílu, i když v tomhle případě doufám, že nikoli pokračující série, protože nevím, jak by se tohle mohlo ještě protahovat. Už u druhého dílu jsem si říkal, s čím tvůrci asi přijdou. Nijak překvapivě je to celkem překombinované vysvětlení.

Jasně že za tebou.

Smyslem filmu „Všechno nejhorší“ nebylo vysvětlit, proč se časová smyčka děje, cílem bylo především to, aby byla ukončena, což mělo spojitost s vrahem. Film „Všechno nejhorší 2“ ale s vysvětlením přichází. Popravdě je to prvek, který mě vůbec nezajímal a vlastně mi i trochu vadil, když bylo odhaleno, jak to vlastně celé je. Ale chápu, aby se ve dvojce v podstatě jen neopakovala jednička, tohle bylo asi tak trochu nutné.

Bude hodně křičet... vzteky.

Zvědavě jsem se díval dál, jak film dopadne a líbí se mi, že snímek „Všechno nejhorší 2“ je sice pořád slasher, ale jsou zde ještě důrazněji akcentovány další žánry. Kromě sci-fi to jsou romantika, a především pak komedie. Ve „Všechno nejhorší 2“ najdete v podstatě groteskní scény, což mi přišlo jako fajn hlavně z toho pohledu, že tvůrci prostě chtějí diváky bavit. A to se z mého pohledu povedlo.

Ta tvář v davu...

I když v americkém filmu „Všechno nejhorší 2“ nacházím prvky, které mi vadí – především přehnané sci-fi, zbytečné vysvětlování – i napodruhé je to snímek, u něhož jsem se bavil a jehož sledování jsem si užil. Slasher je tu sice v pozadí, ale nevadí to, je to film, u něhož se člověk nenudí a trochu překvapivě se ukazuje, že i napodruhé a v podstatě to samé může být dobré.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (slasher, vrazi, komedie)


Přidat komentář