Terminátor: Příběh Sáry Connorové (1. série)

55%
"Terminátor: Příběh Sáry Connorové" byl seriál, který do srdcí fanoušků zasel velká očekávání. První série rozhodně úplně nepropadla, ale všichni doufali, že druhá bude mnohem lepší.

 

Terminátor: Příběh Sáry Connorové: 1. série

Temrinator: The Sarah Connor Chronicles

9 dílů, 2008

 

Tvůrce: Josh Friedman podle postav Jamese Camerona a Gale Ann Hurd

Hlavní postavy:

Lena Headey (Sarah Connor)

Thomas Dekker (John Connor)

Summer Glau (Cameron Phillips)

 

„Terminátor“ je filmem, který ovlivnil mnoho dalších tvůrců. Přece jen, už na to měl docela dost času – 30 let. Následovala tři pokračování „Terminátor 2: Den zúčtování“, „Terminátor 3: Vzpoura strojů“ a „Terminator: Salvation“, již se mluví i o dílu pátém. Terminátor se dostal do komiksu a také do literatury, v roce 2008 se pak podařilo Terminátora převést i do televizní produkce.

Sarah volat domů.

Ozdobou prvních tří filmů byl Arnold Schwarzenegger, ale vzhledem k tomu, že v době natáčení seriálu byl Arnie ještě guvernérem, a navíc pochybuji, že by se kdy upsal televizní produkci, bylo nutné v „Terminátor: Příběh Sáry Connorové“ přijít s trochu jinými postavami. Dvě však zůstávají stejné – Sarah Connor a její syn John Connor. Jakmile máme tyto dvě postavy, naprosto jistě víme jednu věc – někde se objeví Terminátor, který bude jednoho z nich, nebo rovnou oba, chtít zabít.

Celá parta pohromadě.

Ani Sarah Connor, ani John Connor nemají své filmové představitele. Přece jen, oba by už byli celkem staří, i když já si nemohu pomoct a Sarah pro mě bude navždy jen Linda Hamilton. Tvůrci seriálu si však vybrali celkem dobře a do rolí obsadili herce, kteří představě o hrdinech sedí. Lena Headey je sebevědomá žena, která by skutečně mohla být matkou muže, který v budoucnosti povede lidskou populaci k přežití ve válce se stroji. Thomas Dekker má zase ten trochu dětský kukuč, který se pro Johna Connora v jeho mladších letech stal určující.

Sem tam to mezi nimi jiskří.

Seriál „Terminátor: Příběh Sáry Connorové“ vypráví o době po druhém filmu a před tím, než došlo k událostem filmu třetího. Kromě toho, že zde jsou staré známé postavy – objeví se i doktor Silbermane, ale i on s novým představitelem – máme tu postavy nové, bez kterých by se seriál neobešel. Máme tu Cameron Phillips (že by pocta Jamesi Cameronovi?) s tváří Summer Glau, mladou herečku s nevinným výrazem, jednoho agenta FBI, který se v tom celkem plácá, a Dereka Reese, bratra Kyla Reese z filmu „Terminátor“. Derekovi propůjčil tvář Brian Austin Green známý ze seriálu „Beverly Hills 90210“.

Zfušovaná plastika obličeje.

Herecké obsazení minimálně zajímavé, ale bohužel trochu evokuje to, o co půjde ve filmu. Během devíti epizod první série vlastně neděláme nic jiného, než že se seznámíme s novými postavami, zjistíme, že po Connorech jde Terminátor, který se hned tak nevzdá a že oni se s pomocí Reese a Phillips snaží přežít a dostat až ke Skynetu. Seriál je vizuálně spíš slabší, ale to není hlavní problém. Hlavní problém je ten, že se v ději nikam neposuneme, že jsme na místě a bojím se, že to tak bude i s druhou sezónou, která byla zároveň poslední. Nechme se ale překvapit. Až druhá sezóna to opravdu rozlouskne. První sezónou měl seriál „Terminátor: Příběh Sáry Connorové“ nakročeno k tomu, že se jedná o nastavovanou kaši.

 

Hodnocení: 55%

Hororové filmy (survival, vědci, vrazi, seriály)


Přidat komentář