You Might Be the Killer (2018)

60%
Film se skvělým nápadem, který se nějak nepodařilo dotáhnout do parádního konce.

You Might Be the Killer

USA, 2018, 92 minut

 

Režie: Brett Simmons

Scénář: Covis Berzoyne, Brett Simmons, Sam Sykes, Thomas P. Vitale a Chuck Wendig

Hrají:

Fran Kranz (Sam)

Alyson Hannigan (Chuck)

Brittany S. Hall (Imani)

Jenna Harvey (Jamie)

 

Originálnímu pojetí hororu, hlavně pokud se jedná o nějaké to skutečně zaběhlé schéma, se rozhodně nebráním, a už vůbec se nebráním tomu, pokud jeto pojato s nadhledem. Obojí se o snímku „You Might Be the Killer“ dá rozhodně říct. Navíc jsem se docela těšil na to, jakou úlohu zde bude mít Alyson Hannigan, kterou mám celkem rád a která funguje především v komediálním žánru.

Alyson se film povedl!

Americký horor „You Might Be the Killer“ je slasher. Je to vlastně klasický slasher, který se odehrává v kempu. Ano, na sérii „Pátek třináctého“ se odkazuje celkem jasně, ale inspirace je pojata právě tím originálním pohledem, který je na příběh aplikován. Tady je najednou trochu všechno jinak, všechno sledujeme pod jiným úhlem. A samozřejmě je tu i hodně odlišná pointa a jiné poselství.

Borec musí umřít.

Sam (Fran Kranz) se ocitl v nezáviděníhodné situaci. Někdo po něm jde, nějaký vrah. Sam měl na starost jeden tábor, ale nějak se tam všechno zvrtlo. A jelikož neví, jak ze situace dál, tak zavolá svojí kamarádce Chuck (alyson Hannigan), která vždycky ví, jak se z problémů dostat. A navíc se podle všeho celkem vyzná v hororech. Alyson je tu skvěle kamenná, čímž jen umocňuje ironii toho, co říká.

Zachrání je?

Dějová linie filmu „You Might Be the Killer“ je vyprávěna především jejich telefonním hovorem, velká část scén se pak odvíjí ve flashbacích s tím, jak Sam popisuje, čeho byl vlastně svědkem. Nebo nejen svědkem? Název filmu toho popravdě prozradí docela dost, ale ono smyslem filmu není to nečekané odhalení, které až tak nečekané není, protože k němu dojde docela brzy, smyslem jed právě ten jiný pohled na slasher.

Nebo je všechno jinak?

Americký snímek „You Might Be the Killer“ dokáže na první pohled zaujmout, budete se bavit tím, jak je to lehce jiné, jak je zde originální pojetí klasiky. Jenže se celkem brzy ukáže, kde je zakopaný pes, a pak už je top opravdu celkem standardní slasher, který je místy možná malinko zdlouhavý a ukazuje se, že z dobrého nápadu se nedal natočit vyloženě skvělý film. Dobrý ale ano.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (slasher, komedie)


Přidat komentář