Terminátor: Příběh Sáry Connorové (2. série)

40%
Druhá série seriálu "Terminátor: Příběh Sáry Connorové" očekávání rozhodně nenaplnila, a tak jsme se mohli se seriálem rozloučit.

 

Terminátor: Příběh Sáry Connorové: 2. série

Temrinator: The Sarah Connor Chronicles

22 dílů, 2008-2009

 

Tvůrce: Josh Friedman podle postav Jamese Camerona a Gale Ann Hurd

Hlavní postavy:

Lena Headey (Sarah Connor)

Thomas Dekker (John Connor)

Summer Glau (Cameron Phillips)

 

Když jsem psal recenzi na první sezónu tohoto seriálu, říkal jsem, že to bude především druhá sezóna, která rozhodne o tom, jak byl vlastně seriál úspěšný. Sice by se dalo předpokládat, že druhá sezóna asi nebude nic moc, když s ní seriál skončil, ale není to úplně pravidlo, protože některé seriály, které utnuli druhou sezónou, rozhodně nezklamaly, naopak, zklamáním bylo jejich ukončení. Mluvím o seriálu Pushing Daisies (česky „Řekni, kdo tě zabil“), který byl jedním z nejoriginálnějších a nejzajímavějších televizních seriálů, na který očividně nebylo publikum připraveno.

Takové fotce nešlo odolat.

„Terminátor: Příběh Sáry Connorové“ je ale trochu jiný případ. Tenhle seriál skončil jednoduše proto, že se do sebe zamotával a nepřinášel takový příběh, který by mohl diváky skutečně nadchnout. Po slibné první sezóně vládlo především nadšení z toho, že se znovu objevil svět Terminátorů. Přece jen, už to chtělo. „Terminátor 3: Vzpoura strojů“ byl celkem ucházející film, ale proč čekat dlouho na další film, když televize může tenhle svět oživit v rozsáhlejším příběhu?

Cameron méně krásná.

Jenže nadšení rychle vyprchalo a moc tomu nepomohl ani film „Terminator: Salvation“, který byl sice sem tam celkem dobře akční, ale od filmu s Terminátory jsme chtěli trochu víc. V něco víc jsem doufal i v případě seriálu „Terminátor: Příběh Sáry Connorové“. Jenže nastal problém, že ani sami autoři nepočítali s úspěchem a podcenili scénář a hlavně množství dílů druhé sezóny. První série měla jen devět dílů, druhá už dvaadvacet, což je výrazný rozdíl. Takové množství dílů se nepodařilo ukočírovat a ze seriálu se především v jeho střední části, což je ale zhruba 15 dílů, stává prostě nudná záležitost.

Beverly Hills 90210 útočí.

„Terminátor: Příběh Sáry Connorové“ se soustředí na čtyři hlavní postavy – Johna Connora, jeho matku Sarah, strýce Dereka a terminátorku Cameron. Seriál se vždy nesoustředí na všechny postavy, někdy jen na příběh jedné, která se od ostatních oddělila a prožívá nějaký pro hlavní děj naprosto bezvýznamný příběh. Chvílemi mi přišlo, že se seriál trochu inspiroval v tom, jak je natáčené „Supernatural“. Až na to, že k postavám v seriálu „Terminátor: Příběh Sáry Connorové“ si nevytvoříte takový vztah jako k bratrům Winchesterovým.

Ano, je to zpěvačka Garbage Shirley Manson.

„Terminátor: Příběh Sáry Connorové“ je seriálem, který měl velké ambice, ale nakonec se místy proměnil v telenovelu, která neřeší nic zajímavého, o robota nezavadíte a vše se akorát natahuje, protože je třeba diváky udržet u obrazovek. To se nepovedlo, protože když není zajímavý a silný příběh, tak seriál prostě nebude táhnout. Musím říct, že v tomhle případě mě ani konec nemrzí, protože seriál jsem sledoval spíš mechanicky a mnoho mi z něj v hlavě neutkvělo.

 

Hodnocení: 40%

Hororové filmy (survival, vědci, vrazi)


Přidat komentář