Terrifier (2016)

60%
Jeden pěkně hnusný klaun.

Terrifier

USA, 2016, 82 minut

 

Režie: Damien Leone

Scénář: Damien Leone

Hrají:

Jenna Kanell (Tara Heyes)

Samantha Scaffidi (Victoria Heyes)

David Howard Thornton (Art the Clown)

Catherine Corcoran (Dawn)

 

A máme tu další snímek s klaunem, dalo by se říct při prvním pohledu na plakát filmu „Terrifier“. A co si budeme povídat. Ono to opravdu nic moc jiného není. U tohoto filmu však platí jedno „ale“. Nevím, jestli je vyloženě velké, ale určitě snímku „Terrifier“ pomáhá v tom, aby byl trochu větší než jen to, co představuje jeho plakát. Hlavně v tom smylsu, že před sebou opravdu máte horor.

Klaun

Snímek „Terrifier“ není horor nějak drahý, je vidět, že se jedná spíše o levnou, nezávislou produkci. Rozpočet by se měl pohybovat kolem 700 000 dolarů. Není to úplně zanedbatelné, ale není to ani nic závratného. Pořád je to na americké poměry malý film. Ale i přesto, že se jedná o malý film, jednotlivé scény, které zde sledujete, jsou více jak nepříjemné a trikově skvěle provedené.

Klaun

Když ve filmu „Terrifier“ teče krev, tak vás to bolí už jen proto, že se na to díváte. Ano, jednotlivá zranění, ubližování lidem, ale třeba i odsekávání hlav, vypadá dost dobře na to, aby to ve vás zanechalo dojem. Zaprvé dobrý v tom, že se trikoví mistři skutečně snažili o to, aby to bylo v rámci možností co nejuvěřitelnější, a za druhé proto, že díky realističnosti to na vás působí správně negativně.

Klaun

Snímek „Terrifier“ vypráví o klaunovi, který si říká Art. Je to klaun, který je na první pohled děsivý. A tak o má s klauny být. Není to poprvé, co s ním Damien Leone pracuje, ale je to poprvé, co s ním pracuje v celovečerním filmu. A co Art dělá? Art zabíjí. Je to tak jednoduché. Prostě je to mašina na zabíjení a to je celé. Víc ve snímku „Terrifier“ prostě není. A překvapivě to stačí.

Klaun

Americký horor „Terrifier“ je ukázkou toho, že někdy málo prostě stačí. V tomhle případě je málo to, že tu máme vraha v podobě klauna, který prostě zabíjí. Je hodně brutální, hodně drsný a nikdo si před ním nemůže být jistý. Už jen čekáte na to, jak hnusně sejme další ženu, případně jestli se některé z nich podaří přežít. Hnusné, krvavé, ale v konečném důsledku prostě dobré.

 

Hodnocení: 60 %

 

Vaše komentáře

LaCritiqo
Úžasný článok, niečo podobné je aj na stránke: Terrifier (2016) - La Critiqo je to veru nechutný a desivý film.
LaCritiqo 31.01.2024 13:06:45 Reagovat Přidat nový komentář
Hororové filmy (slasher, gore, vrazi)


Číst komentáře