Territorial Behavior (2015)

10%
Chtěl ukázat, že v divočině se dá přežít...

Territorial Behavior

Irsko, 2015, 80 minut

 

Režie: Peter Bergin

Scénář: Peter Bergin

Hrají: Ronan Murphy, Bridget O'Connor, Corey Macri

 

Co tu ještě nebylo? Podle všeho film o tom, jak se jeden týpek vydává do přírody, kde není žádná civilizace a snaží se natáčet videa pro svůj YouTube kanál, nebo tak něco, kde chce lidem ukázat, jak se snadno dá přežít v divočině. Kdyby tohle nebylo zbytečně natočeno jako horor, možná to má i nějakou vypovídací hodnotu, takhle ale bohužel nic. Prostě jen další found footage.

Sám a sám.

Na filmu „Territorial Behavior“ je na první pohled vidět, že mu primárně šlo o to, aby bylo natočeno něco v duchu „Záhada Blair Witch“, což jen potvrzují i takové ty texty na konci, které nám říkají, kdy byla nahrávka nalezena, že osoby na ní vystupující jsou nezvěstné nebo není jasné, jaký byl jejich osud. Tohle je něco, co mi prostě vadí, irituje mě to. Film si hraje na něco, co není a nemá to ani požadovaný efekt.

Sám a sám.

Hlavní postavou filmu „Territorial Behavior“ je Bailey Rhodes (Ronan Murphy), který natáčí svůj pořad o přežití. Zrovna teď e vydal do lesů, aby tam ukázal, jak je celkem snadné tam přežít, i když člověk moc nemá, vlastně skoro nic, jen les a nějaký ten základní proviant v batohu. Jenže už ve chvíli, kdy chce ukázat rozdělávání ohně, objeví se nevítané osoby – pytláci.

Sám a sám.

Aby toho nebylo málo, tak je v lese ještě něco jiného, co podle všeho jde nejen po Rhodesovi, ale nakonec také po pytlácích. Tohle bude něco, co si nevybírá, prostě tomu jde jen o to, aby si to našlo nějakou potravu, nebo tak něco. A tak Bailey nejen, že ukazuje, jak se dá přežít, on skutečně musí sám přežít, protože prostě nemá na výběr, nemá jinou možnost. Něco po něm jde.

Sám a sám.

Irský snímek „Territorial Behavior“ je v rámci hororového žánru natočen způsobem, že tam prostě není nic, co by vás dovedlo zaujmout. Prostě tomu chybí atmosféra. A Ronan Murphy není tak dobrý herec, aby byl schopný hororový žánr zvládnout. Mohlo by to být docela zajímavé, pokud by se jednalo jen o film o tom, jak člověk není schopný dosáhnout toho, co si předsevzal – přežít v přírodě. Takhle je to jen trapné found footage.

 

Hodnocení: 10 %

 

Hororové filmy (survival, found footage)


Přidat komentář