The Alchemist (1983)

20%
Charles Band ještě pořád na začátku své režisérské, scenáristické a producentské kariéry.

The Alchemist

USA, 1983, 78 minut

 

Režie: Charles Band

Scénář: Alan J. Adler

Hrají:

Robert Ginty (Aaron McCallum)

Lucinda Dooling (Lenora Sinclair)

John Sanderford (Cameron)

Viola Kates Stimpson (Esther)

 

Nejedná se o první film Charlesa Banda, ale z jeho sledování máte pocit, že ve skutečnosti jde o debut nějakého začátečníka, který ještě pořádně neví, jak má točit, jak má za sebe řadit scény a jak udržet diváka v napětí a navíc mu prezentovat příběh, který má hlavu a patu, anebo je alespoň jako smysluplný podán. Tohle bohužel snímku „The Alchemist“ z roku 1983 chybí.

 Čáry máry...

Snímek nám vypráví o jednom muži, který se z 19. století dostal až do roku 1955, a to nikoli proto, že by chtěl mít věčný život, ale jednoduše proto, že byl proklet. Takové prokletí, to je celkem svinstvo, a tak je jasné, že se z něj Aaron McCallum (Robert Ginty) bude chtít dostat. Jenže v roce 1955 musí řešit trochu jiné problémy. Třeba to, že se setkává se ženou, která je mu velmi povědomá. Měla by být.

 Brána je otevřena.

Lenora se s Aaronem, naším titulním alchymistou, setkává naprostou náhodou, ale o to je setkání pro Aarona silnější, protože Lenora je reinkarnací jeho vlastní ženy, která byla před sto lety zavražděna. Je potřeba vyřešit prokletí, které je děsivější, než by se zdálo. Jejich setkání by mohlo být klíčem k tomu, jak se dostat do hrobu. Anebo jak porazit nějaké ty příšery.

 Přichází něco zlého?

Jak už to tak u snímků Charlese Banda bývá, vynikají především jedním zásadním prvkem – tím je triková stránka. Ta je i tentokrát celkem povedená a rozhodně jsou zde masy a triky, za které se film nemusí stydět. Ale nemůžu si pomoct, celkově jsem měl pocit, že jsou akorát součástí jednoho pořádně velkého blábolu, který moc nedává smysl a jedná se jen o poslepované scény.

 Masky jsou fajn.

Snímek „The Alchemist“ je opět tak trochu rodinnou záležitostí. Charles Band se ujal režie, což je standard, a samozřejmě neopomněl ani produkci. Na scénáři se nepodílel, nebo ne tolik, aby se uvedl v titulcích. Zato jeho bratr Richard se podílel na hudební stránce filmu, ale bohužel ani v tomhle ohledu nevyniká. Celkově je film jedním z nejhorších, které jsem od Banda viděl.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (vrazi, mysteriózní)


Přidat komentář