The Bat People (1974)

50%
Ano, je to o netopýřích lidech.

The Bat People

USA, 1974, 91 minut

 

Režie: Jerry Jameson

Scénář: Lou Shaw

Hrají:

Stewart Moss (Dr. John Beck)

Marianne McAndrew (Cathy Beck)

Michael Pataki (Ward)

Paul Carr (Dr. Kipling)

 

„Netopýří lidé“, jak by se dal název snímku přeložit, je takový všeříkající titul, že asi ani nebudete moc překvapeni z toho, co nakonec budete ve snímku sledovat. Ano, skutečně zde jde o to, že se objevují nejen netopýři jako takoví, které dobře známe, ale i stvoření, která jsou větší, tedy v podstatě lidé, jež mají svoje netopýří rysy. Ale k nim se musíme dostat až postupně.

 Je nemocný!

Začínáme zamilovaným párem, který se právě vzal. John a Cathy se podle všeho mají hodně rádi, ale mají takové zvláštní nápady. Místo toho, aby odjeli na klasickou svatební cestu někam k moři, nechali se obskakovat, tak se vrhnou do přírody, konkrétně do jedné jeskyně, kde chce John jako vědec sledovat netopýry, jimiž se ve svém výzkumu zabývá. Asi měli raději volit moře.

 Je šílený!

Dojde k nehodě. Nic hrozného, John je prostě jen pokousaný. S dnešní medicínou by se nemělo jednat o problém, který by byl neřešitelný. Jenže jak se ukáže, tak kousnutí nebylo jen trochu nebezpečné, bylo hodně nebezpečné. John se začíná chovat divně, skoro jako kdyby měl vzteklinu. Pak ale události ještě eskalují a kolem se začínají objevovat mrtví lidé. Tohle už je nebezpečné.

 Želva ninja z něj asi nebude.

Snímek „The Bat People“ není trikově skvělý, nejsou zde výtečné masky, a pokud už se objeví, tak to není zase tolik záběrů. V podstatě se na to čeká celý film, kdy asi celou dobu budete tušit, co přijde. Dějově není snímek nijak překvapivý, jede po rovné linii, kterou budete znát, pokud už jste viděli nějaký ten horor, kde bylo v hlavní roli monstrum, v něž se má člověk proměnit.

 A tady je v celé kráse!

I přesto, že má snímek „The Bat People“ svoje chyby, i přesto, že ničím nevyniká, já si myslím, že na ten průměr stačí. Pro mě je to prostě snímek, který je dobrý, snímek, který je sice obyčejný, ale ve své obyčejnosti příjemný. A tohle mi tentokrát stačilo k tomu, abych si sledování užil a abych se nakonec rozhodl alespoň pro to průměrné hodnocení, které filmu dávám.

 

Hodnocení: 50 %

Hororové filmy (příšery, zvířata)


Přidat komentář