The Blackburn Asylum (2015)

40%
Další ukázka toho, že na americkém venkově se nechcete ztratit. A že tam ani nechcete jet.

The Blackburn Asylum

Kanada, 2015, 84 minut

 

Režie: Lauro David Chartrand-DelValle

Scénář: Natasha Baron

Hrají:

Sarah Lind (Jade)

Zack Peladeau (Shaun)

Emilie Ullerup (Chelsea)

Calum Worthy (Ryan)

 

To si takhle jedete s rodinou někam na výlet, myslí si, jak si hezky užijí vytouženého volna, nejspíš i samy sebe, ale ono je tu něco, co jim zkříží plány. A jak už to tak bývá, je to něco, co jim nejen zkříží plány, ale rovnou je to pomalu začne zabíjet. Proto je mimochodem lepší si raději vybírat velká letoviska, pokud pomineme riziko teroristického útoku nebo spláchnutí velnou cunami.

A už visí.

A takhle začíná snímek „The Blackburn Asylum“, který je někdy uváděn jen jako „Blackburn“. Prostě klasická rodinka, která narazí na nějaké ty venkovské balíky, i když nám není zpočátku úplně jasné, co se to stalo, tedy kromě toho, že se s rodinkou už nesetkáme. Její členové také nebyli hlavní postavou, šlo jenom o to, aby se nám děj trochu uvedl a my se pak seznámili s těmi, o koho půjde.

Asi myslela, že se stačí odtáhnout.

Hlavními hrdiny jsou... parta mladých lidí. Ano, to vskutku není nijak překvapivé, jsou zde postavy, které na první pohled chcete mít rovnou mrtvé, a pak jsou zde postavy, které celkem snesete a nebude vám vadit, když umřou až za chvíli. Taková hororová klasika, která se nesnaží přijít s ničím novým, ale chce vás alespoň vyděsit tím, jak hnusné je tu umírat. A to se celkem daří.

Utečou?

Skupina mladých lidí se chce dostat na chatu, kde si zapaří, ale to se jim nepovede, jednoduše proto, že cesta je uzavřená. Náhodou se dozví o jednom bývalém sanatoriu, kde by mohli přenocovat. Samozřejmě že to udělají, a tak se není čemu divit, když zjistí, že sanatorium není tak úplně prázdné a že tu je někdo, kdo si z nich bude chtít udělat terče pro svoje vražedné choutky.

Zlá popálenina.

Kanadský snímek „The Blackburn Asylum“ se nesnaží na nic hrát, prostě je to hixploitation, pár vidláků, kteří to chtějí nandat lidem z města, co moc machrují. Nudné zachycení hororových stereotypů, které je ozvláštněno alespoň tím, že to zabíjení tu docela bolí, je to uvěřitelné, a jakmile se zrůdičky ukážou, stojí to za to. Přitom to nejsou vyloženě degenerované osoby, jak jsme někdy u hixploitation zvyklí. Ale normální taky nejsou.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (slasher, survival, vrazi)


Přidat komentář