The Blind King (2016)

50%
Slepá dívka možná vidí víc než jiní.

The Blind King

Kanada, Itálie, 2016, 90 minut

 

Režie: Raffaele Picchio

Scénář: Riccardo De Flaviis, Lorenzo Paviano a Raffaele Picchio

Hrají:

Aaron Stielstra (Craig)

Désirée Giorgetti (Susan)

Eleonora Marianelli (Jennifer)

Sofia Pauly (Helen)

 

Raffaele Picchio za sebou má snímek „Morituris“, který byl poměrně krvavý, navíc celkem zajímavě zaměřený na prokletí spojené se Spartakovými gladiátory. Ale Raffaele Picchio se prezentoval především tím, že si dal záležet na gore. Skoro by se pak chtělo říct, že snímek „The Blind King“ bude z podobného ranku. Ale tady je chyba lávky, „The Blind King“ je jiný film.

Plakát dobrý!

Když se nad tím tak zamyslíte, tak té krve je ve filmu „The Blind King“ ve skutečnosti velmi málo, není zde skoro žádná. Rozhodně nesmíte čekat nějaké explicitní scény. Ne, Raffaele Picchio se zaměřil především na atmosféru, a to i za předpokladu, že bude mít nízký rozpočet, s nímž toho moc nevyčaruje. Ale když člověk nechce mít trikovou podívanou, dá se to udělat celkem levně.

Bacha, bubák.

Snímek „The Blind King“ vypráví o Craigovi (Aaron Stielstra), který zůstal sám na svou dceru Jennifer (Eleonora Marianelli), která trpí mutismem. Jednoduše nemluví a projevuje se obrázky, což by sice bylo hezké, ale tatínka její obrázky trochu děsí a myslí si, že Jennifer je docela divná. Anebo se zbláznila? Anebo za tím bude ještě něco jiného? Že by dívka nebláznila a viděla něco, co jiní nevidí?

Nehezká paní.

Režisérovi a také spoluscenáristovi se musí nechat, že i když se vykašlal na nějaké to gore, tak se rozhodně nevykašlal na to, aby designoval zajímavé duby / démony. Ti se skutečně povedli a není na ně příliš pěkný pohled, a to ani nemáte pocit, že by se jednalo o nějak komplikované kostýmy nebo masky, prostě se jen povedlo vytvořit něco děsivého, co nemusí být nějak moc komplikované. A to je dobře.

Taťka toho má nad hlavu.

Kanadsko-italský snímek „The Blind King“ je relativně dobrou ukázkou toho, že i za celkem malé peníze je možné natočit horor, který bude funkční. Jasně, na hercích je vidět, že jim to až tak moc nejde, ale je zde příběh, jsou zde děsivé momenty, a tak „The Blind King“ jako horor jednoznačně funguje. Ani to provedení nakonec není vůbec špatné a jistě si svoje fanoušky najde.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (duchové, mysteriózní)


Přidat komentář