The Caretaker (2016)

40%
Postarat se o babičku není sranda.

The Caretaker

USA, 2016, 80 minut

 

Režie: Jeff Prugh

Scénář: Jeremy Robinson

Hrají:

Meegan Warner (Mallorie)

Sondra Blake (Birdie)

Sean Martini (August)

Chanel Celaya (Taylor)

 

Postarat se o starou osobu, která trpí demencí nebo nějakou jinou nemocí, která degraduje její žití, není zrovna jednoduché. Však jsme se o tom přesvědčili třeba ve filmu „Nenávist“ anebo v jeho americkém remaku. To abych zůstal v hororovém žánru. Snímek „The Caretaker“ hraje na trochu podobné téma s tím, že postarat se o někoho je zde skutečně hlavní východisko a ošetřovatelka je hlavní postavou filmu.

 Kdo to je na schodech?

Mallorie (Meegan Warren) se musí postarat o jednu starou ženu. Asi by se to tak nemuselo řešit, pokud by stará paní nebyla její vlastní babička. Přece jenom u rodiny chcete mít jistotu, že o její členy bude dobře postaráno. A přesně tohle je případ Mallorie. Chce o babičku pečovat co nejlépe. Mimo jiné hlavně proto, že už zde není jiná pečovatelka, které by ke staré paní šla. Všechny se babičce podařilo vystrnadit.

 Copak babička uvařila?

Mallorie si začátek docela užívá. Jasně, babička je podivínská, ale s tím se tak nějak počítá, to je přece součást její nemoci. Naštěstí má Mallorie přítele, Augusta (Sean Martini), a babičce asi nebude moct vadit, když se August k ní domů nakýbluje. Stejně toho stará paní moc nevnímá, a když už bude v pohodě, tak bude mít alespoň někoho dalšího, s kým si pěkně popovídá.

 Na co asi myslí?

Všechno by šlo v pořádku, kdyby se babička nezačala chovat skutečně divně a kdyby nejen Mallorie, ale i August nevnímali podivné změny, k nimž dochází. A největší problém je v tom, že ty změny se týkají samotné Mallorie. To ona je nakonec tou, kdo se chová divně. Je to jen z přepracování? Anebo je za tím trochu víc? Že by nějaké rodinné prokletí? Nebo nějaký duch? Posednutí?

 Když to ještě neumíte s rtěnkou.

Snímek „The Caretaker“ není vyloženě špatný horor, respektive není to ten typ, u kterého si budete říkat, proč jste na to koukali. Jen to není nic extra napínavého, nic, u čeho budete jako struna, jen prasknout. Je zde pár dobrých momentů, kdy si i řeknete, že by to možná mohlo být k něčemu, ale nakonec se ukáže, že následuje jen další nudná scéna. Neříkám, že zde byl velký potenciál, ale něco málo víc se z toho vytřískat dalo.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář