The Channel (2016)

20%
Kanál? Ale jaký kanál? To je ta otázka.

The Channel

USA, 2016, 93 minut

 

Režie: Tom Lewis

Scénář: Tom Lewis

Hrají:

Kristen StephensonPino

Nick Clark

Andrew Olson

Jared Boghosian

 

Tak jsem si říkal, proč se snímek „The Channel“ jmenuje, tak jak se jmenuje, protože v češtině to znamená „kanál“. To je asi celkem jasné. Bez kontextu není jasné, jestli je to stoka, televizní stanice nebo třeba nějaká komunikační nebo jiná trasa. Popravdě, když zjistíte pravdu, není to nijak moc osvěžující, ale možná to bylo to největší tajemství celého amerického snímku.

A zase ty seance...

Horor „The Channel“ je duchařinou. Snad jsem neprozradil moc, když jsem tohle řekl, ale je to tak a je to duchařina poměrně přímočará a také jednoduchá. Ale co je ještě o něco horší, je to duchařina, která je celkem špatně natočená, což se na ní projevuje od začátku. Je natočená způsobem, který vás dovede od dalšího sledování relativně snadno odradit, což není dobrá vizitka.

Že by jí hráblo?

Kristen StephensonPino si zahrála mladou ženu, Cassie, která se ocitne v situaci, která je označována jako zážitek blízký smrti. To je jistě traumatizující, ale Cassie má trochu jiný problém. Tenhle zážitek s ní něco udělal. Jako kdyby se Cassie stala kanálem – ano, tady se dostáváme k pointě názvu – který je schopen komunikovat anebo rovnou přenášet duchy do reality.

Kněz nechybí.

Cassie má trochu problém, protože jí samozřejmě nikdo nevěří, duchy vidí jen ona. Vlastně je to takový „Šestý smysl“ s dospělými, ale bez toho, aby zde byla nějaká dobrá pointa. Jde jen o to zjistit, jestli se Cassie bude schopna duchů zbavit, či nikoli. Popravdě to s ní ale nevypadá moc dobře. Pomůže spíše psycholog anebo kněz? Ani tady ta pomoc není moc jasná a neví se, jestli zde nějaká vůbec je.

Dojde i na krev.

Snímek „The Channel“ je slabou duchařinou, kterou strašně strhávají herecké výkony, protože se jim daří srážet jakoukoli atmosféru, kterou by film mohl mít. Nakonec nemá žádnou a sem tam nějaké to objevení se ducha za moc nestojí, i když se musí nechat, že není vyloženě špatně – digitálně – provedené. Žádné další oslavování si ale snímek „The Channel“ jednoduše nezaslouží.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář