The Cleansing Hour (2019)

70%
Překvapivě povedený film o vymítání.

The Cleansing Hour

USA, 2019, 94 minut

 

Režie: Damien LeVeck

Scénář: Damien LeVeck a Aaron Horwitz

Hrají:

Kyle Gallner (Drew)

Ryan Guzman (Max)

Joanna David (Schoolmarm)

Alix Angelis (Lane)

 

Co může přinést nového snímek, který je alespoň podle anotace o vymítání? Mohlo by se zdát, že nic moc, ale musím uznat, že mě film „The Cleansing Hour“ docela bavil, hlavně v tom smyslu, že si tvůrci dokázali se základním nápadem trochu pohrát, a i když se to pak zvrtne v klasiku, tak ten začátek j trochu jiný, je trochu odlišný od toho, co byste od vymítání čekali.

Pomocná ruka.

Jasně, není to zase úplně krok někam jinam, v podstatě došlo jen k tomu, že se propojili dva celkem oblíbené hororové žánry. Tím prvním jsou horory, kde se vymítá z postav nějaký démon, tím druhým je relativně moderní subžánr paranormálních vyšetřovatelů, i když v tomhle případě by se to dalo zobecnit spíše na youtubery. Prostě lidi, co si myslí, že na YouTube sdílejí zajímavý obsah.

Pěkná příšerka.

„The Cleansing Hour“ je pojmenování show, kterou má skupinka lidí na internetu. Ta show je o tom, že prezentují přímé přenosy z vymítání, které sami iniciují. Jasně, je to prostě fraška na lidi, ale mají to docela dobře natočené, takže to vypadá, že skutečně k vymítání dochází. Všechny možné efekty, dramatická linka, prostě to vypadá cool a kanál má hodně sledujících osob.

Jen klidně seď.

Asi je jasné, kam tohle směřuje: Co se stane, když se tihle amatérští filmaři a samozvaní exorcisté setkají s něčím, co nebude jen hra? Co když se jim podaří na křeslo upoutat mladou ženu, která v sobě má skutečně démona? Jak to pak dopadne, když muž, co e vydává za kněze nemá se skutečným exorcismem žádné zkušenosti? Ne, už teď je jasné, že to nebude moc hezké.

Jako utržená ze řetězu.

Americký snímek „The Cleansing Hour“ mě prostě bavil. Velmi mě překvapilo že tohle dokáže horor, který má v základu něco, co je celkem ohrané. Ale vzalo si to zajímavý přístup, relativně novátorský, uvědomovalo si to svoje slabiny a nesnažilo se to být příliš vážné. Přesto to trochu hloubku má, i když celou dobu máte pocit, že se měl divák bavit. A to se povedlo.

 

Hodnocení: 70 %

 

Hororové filmy (satan)


Přidat komentář