The Coven (2015)

10%
Horory s čarodějnicemi na tom podle všeho nejsou moc dobře.

The Coven

Velká Británie, 2015, 90 minut

 

Režie: John Mackie

Scénář: Jayney Mackie

Hrají:

Dexter Fletcher (Sheers)

Cloe Mackie (Cara)

Holly Mackie (Ruby)

Mark Harris (Edward Latimer)

 

Když se někdo rozhodne natočit čarodějnický horor, musím přiznat, že ho docela obdivuju, protože čarodějnické horory zrovna nejsou něco, co by vyloženě dokázalo nadchnout, protože většinou vznikají spíše v levné produkci. A co si budeme povídat, já jsem nebyl nadšený ani ze snímku „Záhada Blair Witch“, což vlastně čarodějnický horor je. V žánru bych pak dal spíše přednost nějakým kouskům ze 70. let.

 Maškarní?

Tohle britský snímek „The Coven“ nesplňuje, protože se jedná o film nedávný, který byl natočen v roce 2015. A byl natočen hodně levně, protože pokud byste zde čekali nějakou magii, něco fantastického, když už jde o čarodějnice, budete po hříchu zklamáni, neboť na podobné srandičky podle všeho nezbyly peníze, protože nějaký ten prostor by se pro ně v ději i našel.

 Pečlivě naslouchá.

Snímek začíná ve třídě, kde se učitel baví se svými žáky o čarodějnicích. Čarodějnictví je důležitou a krvavou součástí evropské historie. Kdo by neznal i případy z českých zemí. I když jasně, nešlo o čarodějnictví samotné, ale spíše o to, jak se místní rozhodli domnělé čarodějnice potrestat. Hony na čarodějnice jsou jednou z nejšílenějších fází křesťanské historie. Studentský hon na čarodějnice ve filmu prezentovaný, je však především honbou za senzací.

 Úvodní hodina čarodějnictví.

Studentům nejde o nic jiného, než aby strávili noc v lese s tím, že budou doufat, že se objeví čarodějnice, která by v lese podle pověsti měla žít. I když se film zaměřuje na dívky, překvapivě není vůbec sexy. Jen sledujeme stanující osoby, jak je obchází zlo, s kterým se nakonec setkají čelem, protože se mají stát oběťmi rituálů, jež jsou v čarodějnickém lese konány.

 Jako kdyby všechny poslouchaly.

Snímek „The Coven“ není ani trochu explicitní, nejedná se o film, který by měl naplnit nějaké vaše hororové choutky, prostě jen levný film o tom, jak šly holky stanovat do lesa a ono se to trochu zvrtlo. „The Coven“ sice není found footage, ale pokud bych ho měl srovnat s hororem „Záhada Blair Witch“, tak ač „Záhadu Blair Witch“ nemám rád, má alespoň nějakou atmosféru. „The Coven“ nemá žádnou.

 

Hodnocení: 10 %

Hororové filmy (satan)


Přidat komentář