The Cursed (2010)

40%
Prokletí. Proč? Proto.

The Cursed

USA, 2010, 88 minut

 

Režie: Joel Bender

Scénář: Devin Watson

Hrají:

Louis Mandylor (Lloyd Muldoon)

Brad Thornton (Denny White)

Costas Mandylor (Jimmy Muldoon)

Francesca Cecil (Sara Belmont)

 

Návrat k minulosti, respektive návrat do místa, kde člověk kdysi žil, zanechal tam něco špatného a raději utekl. Tohle je téma, které se k hororu hodí, ale obecně se hodí i k dramatu. Je zajímavé se vracet k něčemu, co postava v minulosti nemohla pochopit, ale co ji utvářelo. Nevím, jestli si zrovna tohle řekli v SyFy, ale natočili film, který má dané východisko. Ne že by nakonec bylo až tak důležité.

 Zase ty rituály...

Denny White (Brad Thornton) je mladý muž, který se dostává do městečka v Tennessee, aby zde napsal knihu, která se vztahuje k někomu nebo něčemu, co v oblasti zuří. Jak to tak ale vypadá, místo má zatím pod kontrolou šerif Jimmy Muldoon (Costas Mandylor) a jeho bratr zástupce Lloyd Muldoon (Louis Mandylor). Ano, sourozence si zde zahráli skuteční bratři Mandylorové.

 Bratři ve filmu i v reálu.

Popravdě je to jedna z nejzajímavějších věcí na celém filmu, který v podstatě jede pouze na tom, že se zde v lesích objevuje něco neznámého, co má ale jasný cíl. Prostě to chce vraždit. Pak už jen následuje to, že se s tím postavy musejí nějak dostat do kontaktu a musejí odhalit, jaká je podstata zla aby s ním mohli bojovat. Anebo s ním prostě jenom bojovat, aniž by bylo potřeba odhalovat tvář zla.

 Pohled magora?

Snímek „The Cursed“ si hraje na něco mnohem děsivějšího, než čím vlastně je. Je zde spousta tmy, je zde něco děsivého, je zde trochu krve, ale do toho všeho je podivný příběh, který prostě nefunguje a který se jen snaží vytvářet iluzi nějaké dobré atmosféry, ale je to opravdu jen iluze, která je dána klasickými „hororovými“ scénami, respektive scénami ve tmě, kde se může odehrávat a odehrává se nějaké násilí.

 Divnej ksicht...

„The Cursed“ je celkem klasický televizní film, kde se hraje spíše na mrtvá zvířata a na něco ošklivého v lese než na příběh, který by ale měl být v tomhle případě v první linii. Bohužel se ukázalo, že se není o co opřít a že tvůrci prostě jen chtěli něco, co bude na první pohled zajímavé, ale při druhém pohledu už je to jenom špatně odvedená práce, která ani není průměrná.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (duchové, béčka, satan)


Přidat komentář